Veliki prosvjed radnika Ine – ‘Nema Ine bez cjeline’

Za sutra je ispred Inine poslovne zgrade u Zagrebu najavljen prosvjed svih radnika Ine od sloganom ‘Nema Ine bez cjeline’ u organizaciji Sindikata INAŠ, najvećeg sindikata u Ini. Prosvjed podržavaju i članovi sindikata koji djeluju u Ini – Sindikata hrvatskih vozača te Sindikata novinara Hrvatske, Podružnica Glasnik Ine.

Od Uprave Ine zahtijevaju hitno zaustavljanje pilot projekta lažnog imena ‘Postanite poduzetnik’, kojim se benzinske postaje daju na upravljanje privatnim poduzetnicima i poduzimanja daljnjih koraka u uvođenju franšize u maloprodajnu mrežu Ine. Takav model, smatraju – protivan je zakonima i Statutu Ine. Tvrde kako njegova implementacija za sve zaposlenike uključene u program znači trenutačan raskid ugovora o radu s Inom i gubitak svih stečenih prava.

‘Na činjenicu da bi davanje maloprodaje u franšizu moglo imati dalekosežne posljedice za opstanak Ine ukazujemo već mjesecima. Nakon što su financijski rezultati Ine za 2013. godinu preko noći od dobitka pretvoreni u gubitak, veća je podloga i za druga ustupanja poslova iz Ine, s ciljem dodatnih ušteda preko leđa radnika. Svjedoci smo i pretvaranja Rafinerije nafte Sisak u skladište derivata iz Mađarske, stoji u pozivu za medije kojeg potpisuje predsjednica Sindikata INAŠ Maja Rilović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hrt
Photo: Ivan Lovrić/narod.hr