Danas počelo potpisivanje za referendum o uvođenju eura umjesto hrvatske kune: Potrebno je 368.867 potpisa

referendum o euru
Zagreb, 24.10.2021. - Početak skupljanja potpisa referendumske inicijative Zaštitimo hrvatsku kunu na više od 300 lokacija širom Hrvatske. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

U nedjelju 24. listopada počelo je prikupljanje potpisa referendumske inicijative Zaštitimo hrvatsku kunu na više od 300 lokacija širom Hrvatske. Organizacijski odbor Referendumske inicijative “Zaštitimo hrvatsku kunu” želi pokrenuti referendum za izjašnjavanje birača o referendumskom pitanju: “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: ‘Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo je da se u registru birača na dan 24. listopada 2021. u 00:00 sati upisalo ukupno 3.688.671 birača hrvatskih državljana s prebivalištem u Republici Hrvatskoj te da deset posto od tog broja iznosi 368.867.

Ministarstvo pravosuđa i uprave u propoćenju podsjeća da je dužno, sukladno Odluci Ustavnog suda Republike Hrvatske broj: U-VIIR-7346/2014 od 10. prosinca 2014. godine (Narodne novine, broj 156/14), posebnim rješenjem utvrditi ukupan broj birača u Republici Hrvatskoj na referentni dan u 00.00 sati (referentni sat) te je isti dan to rješenje dužno objaviti na svojoj mrežnoj stranici i dostaviti ga za objavu u Narodnim novinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.