Admiral Domazet Lošo o izlasku iz HGZ-a: ‘Generali pobjedničke vojske trebali bi korigirati politička pitanja’

Foto: Narod.hr

Nakon što je u srijedu admiral Davor Domazet-Lošo napustio Hrvatski generalski zbor, za Narod.hr objasnio je svoje razloge.

Admiral ističe da do njegova izlaska nije došlo naglo s obzirom da već dvije godine ne nazoči sjednicama Zbora, a da je izlazak tajniku Zbora najavio već dva tjedna ranije. Zatim je objasnio svoje razloge:

To nije onaj zbor kakvim sam ga ja zamišljao. Generali pobjedničke vojske imaju pravo korigirati politička pitanja, osobito ako je u pitanju zaštita nacionalnih interesa. HGZ to ne čini, potpuno se distancirao i bavi se prigodničarstvom i protokolima. To nije misleća nevladina udruga! Jeste li vidjeli njihovo priopćenje vezano uz istup predsjednika EU parlamenta koji pretendira na Istru i Dalmaciju? Mlako i nedorečeno, poput reakcije premijera i predsjednice! To nije reakcija koja se očekuje od generala!”

> Generali Ivan Tolj i Ivan Kapular dali ostavke u Hrvatskom generalskom zboru zbog nereagiranja na odlikovanje Budimira Lončara!

> Hrvatski generalski zbor napustili admiral Davor Domazet Lošo i general Mile Ćuk!

> Admiral Domazet Lošo: Migranti u Europu dolaze pripremljeno po vojnoj doktrini

“Ne čuju ni reakcije iz Srbije na Antonija Tajanija? Ne čuju da govore kako će zajedno s Talijanima podijeliti područje Republike Hrvatske, baš kako su planirali 1993. godine? Ne čuju riječi glavnog tajnika NATO-a? Oni jednostavno ne znaju što se valja iza brda”, upozorio je admiral Domazet Lošo i naglasio:

“Trebalo je talijanskim generalima poslati pismo puno strateških poruka i u njemu navesti hrvatskog feldmaršala pravoslavne vjeroispovijesti – Svetozara Borojevića, koji je spriječio jedanaest talijanskih ofenziva kao i admirala Janka Vukovića koji je pobijedio talijansku flotu. Eto tako reagira vojska!”, zaključio je admiral Lošo.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr