Antun Babić: Hrvatsko nacionalno etičko sudište ide hrabro naprijed

U subotu 30. siječnja 2016. godine u hotelu Palace u Zagrebu održana je Godišnja skupština HNES-a. Na skupštini su sudjelovali članovi HNES-a iz Domovine i iseljeništva. Bio je to skup preko pedeset vrhunskih hrvatskih intelektualaca. Članovi HNES-a su hrvatski akademici, sveučilični profesori, odvjetnici, umirovljeni diplomati, stručnjaci za međunarodne odnose, novinari, književnici, pisci, znanstvenici, filozovi, inženjeri, dirigenti, predstavnici braniteljskih udruga i predstavnici hrvatskog iseljeništva. Za mene osobno to je danas najeminentniji skup stručnih hrvatskih domoljuba intelektualaca s najvećim životnim, intelektualnim i domoljubnim iskustvom.

U članstvo HNES-a pristupili zastupnica albanske manjine u Hrvatskom saboru Ermia Lekaj Prljaskaj i akademik Dubravko Jelčić

Uvodno izlaganje o radu HNES-a o proteklih godinu dana dao je predsjednik HNES-a, prof. dr. sc. Zvonimira Šeparović, koji izvanredno vodi ovu za Hrvatsku u ovim teškim vremenima posebno važnu građansku udrugu. Nakon izlaganja predsjednika HNES-a razvila se izuzetno plodna trosatna rasprave s toliko vrijednih i kvalitetnih prijedloga i razmišljanja da bi se o tim prijedlozima mogla napisati posebno kvalitetna knjiga.

Za početak potrebno je istaknuti važnu odluku o tome da HNES postane udruga, pa je u tu svrhu održana i osnivačka skupština Udruge HNES-a.

Naravno, jedna od posebno važnih tema bili su zločinac Tito i njegovo komunističko naslijeđe, koje i danas ima svoje brojne zagovornike u mainstream medijima i u SDP-u, kao i u HNS-u.

Povijesna borba protiv titoista i komunista još nije završena

U tom kontekstu i sukladno javnoj etičkoj osudi zločinca J.B. Tita za genocid i druge zločine nad hrvatskim narodom na veličanstvenom skupu u Lisinskom 31.10.2015., jednoglasno je zaključeno da vodstvo HNES-a zatraži sastanak s gradonačelnikom Grada Zagreba, prvim potpredsjednikom Vlade RH, predsjednikom Vlade RH i Predsjednicom Republike Hrvatske, na kojem će se zatražiti žurni postupak uklanjanja imena zločinca Tita s Kazališnog trga u Zagrebu. Kako je na Skupštini rekao potpredsjednik HNES-a prof. dr. Zdravko Tomac, u hrvatskom društvu i hrvatskoj državi neće biti pomirenja niti demokracije sve dok se do kraja ne razotkriju zločini jugoslavenskog diktatora Tita i njegovog komunističkog sustava. Taj sustav je i danas na životu u Hrvatskoj i mi se moramo s njim do kraja na demokratski način obračunati, rekao je prof. dr. Tomac. Povijesna borba protiv titoista i komunista još nije završena, zaključio je prof. dr. Tomac.

Srbi u Hrvatskoj ne boje se hrvatske države i hrvatskih državnih institucija nego Milorada Pupovca

Veliki dio vremena na Skupštini posvećen je pravima manjina, s posebno srpskoj manjini, koja, kako je na Skupštini, posebno istaknuo predstavnik srpske manjine, živi u strahu, ali ne od hrvatske države i hrvatskih vlasti nego od Milorada Pupovca, koji se bavi kriminalnim etničkim biznisom i koji na svaki način želi zaštiti samo svoj vlastiti poslovni interes. HNES će tražiti da se na mjesta u državnoj upravi koja su rezervirana za srpsku manjinu postave stručni ljudi iz srpske manjine koji vole Hrvatsku kao svoju državu.

Članovi HNES-a izrazili su duboku zabrinutost zbog nehumanog, neprofesionalnog i gotovo neprijateljskog odnosa određenih državnih institucija prema hrvatskim braniteljima i njihovoj djeci, koja se boje izjaviti da su im roditelji branili Hrvatsku od velikosrpske agresije, što je posebno istaknula predsjednica Udruge udovica žena branitelja Domovinskog rata Rozalija Bartolić.

Na Skupšitini je istaknuto i veliko razočaranje zbog odgađanja osnivanja Ministarstva useljeništva, što je preduvjet za demografski i gospofdarski oporavak Hrvatske.

Nastavak prokumunističkog djelovanja velikog djela mainstream medija, a posebno HRT-a

Također je izražena posebna zabrinutost zbog nastavka, i nakon izbora, prokomunističkog i antihrvatskog tj. protudemokratskog djelovanja nekih mainstream medija, a posebno HRT-a, koji su se vrlo izravno i aktivno uključili u nastojanja oporbe da sruši tek izbaranu Vladu Republike Hrvatske. Brojni članovi HNES-a zaključili su da je takvo stanje u medijima ne samo neodrživo nego i jako opasno za produbljenje ideoloških i svih podjela u hrvatskom društvu.

Na prijedlog predsjednika HNES-a prof. dr. Zvonimira Šeparovića na Skupštini je prihvaćen program rada za 2016. godinu u kojem se, između ostalog, navodi da će se etički prosuditi pojave veleizdaje u povijesti Hrvatske, krivotvorine povjesničara u Hrvatskoj, teški progon Crkve u Hrvata, zatiranje hrvatskog jezika, zanemarivanje hrvatskih prostora na graničnim točkama i druge pojave od nacionalnog interesa.

Nakon ove Godišnje skupštine Hrvatsko nacionalno etičko sudište pretvorilo se u jednu od najvažnijih, i s najvećim intelektualnim kapacitetom, hrvatskih domoljubnih građanskih udruga.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Antun Babić