(VIDEO) Bauk izrecitirao u Otvorenom rečenice nekad GONG-ovog danas SDP-ovog šefa PR-a

Foto: Fah, snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

Gostujući u emisiji Otvoreno u kojoj je tema bila referendum o izmjeni izbornog sustava građanske inicijative ‘Narod odlučuje’ na HRT-u, Arsen Bauk, SDP-ov saborski zastupnik i bivši SDP-ov ministar uprave, služio se identičnom retorikom kao i Dragan Zelić o referendumima o braku 2013. i izbornom sustavu 2014.

> Nakon 17 godina u GONG-u Dragan Zelić postao novi izvršni tajnik SDP-a!

Donosimo nekoliko primjera što je govorio Dragan Zelić:

10. 11. 2013. Dragan Zelić (tada GONG, sada SDP): “Mi ne znamo ovdje tko je ovdje naručitelj ovog referenduma, znamo samo tko je izvođač radova, ali ne znamo tko je naručitelj”, istaknuo je Dragan Zelić, izvršni direktor GONG-a, navodi HRT.

> DVOSTRUKI KRITERIJI: Kad Bauk kaže da imamo 4 milijuna birača, iako imamo 3,5 milijuna punoljetnih građana – nije problem

28. 8. 2014. Dragan Zelić: “Kao i prethodna referendumska inicijativa, i ova inicijativa nije transparentna, tj. ne znamo točno tko je „naručitelj ovih radova“, izvođača znamo…”, navodi politikaplus.

> Slučaj Zelić pokazuje: Hrvatskoj treba novi izborni zakon

Evo što je u Otvorenome rekao Arsen Bauk:

4. 5. 2018. Arsen Bauk: “Nedostaje još jedno pitanje urednika – tko je naručitelj referenduma. Naime znamo tko je izvršitelj radova, ali ne i naručitelj”, kazao je Arsen Bauk, na HRT-u.

> (VIDEO) SDP-ovci hvale Baukov govor, a on prepisao novinsku kolumnu

Ovo nije prvi put da SDP-ovac izgovara tuđe riječi. Tako je Arsen Bauk u raspravi o Istanbulskoj konvenciji održao govor kojim je izazvao oduševljenje među svojim stranačkim kolegama, dok je kod ostalih izazvao je zabrinutost količinom netrpeljivosti, zbog čega su neki i reagirali u Saboru.

Bauk je kolumnu čitao od riječi do riječi, a da niti jednom nije naveo autora kojemu je dodao tek svojih par rečenica i doveo u zabludu i kolege i javnost.

Arsen Bauk u više je navrata citirao i Ivicu Račana, bivšeg SDP-ovog predsjednika hrvatske Vlade, ali i komunističkog diktatora Josipa Broza Tita.

> Bruna Esih o ‘Narod odlučuje’: ‘Imamo referendum i naravno da ćemo ga podržati’

> HDZ, SDP, HNS i GLAS protiv referendumske promjene izbornog sustava

> (VIDEO) Troskot i dr. Kanački: ‘Državnu politiku diktiraju oni koji su osvojili između 163 i 808 glasova, idemo na referendum kako bismo to promijenili“

Građani koji žele svojim potpisom podržati promjenu načina biranja saborskih zastupnika u Hrvatski sabor svoj će potpis moći dati od nedjelje 13. do 27.5. na oko tisuću lokacija u Republici Hrvatskoj.

Za volontiranje za prikupljanje potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava možete se prijaviti na sljedećoj poveznici: https://goo.gl/forms/5JiXK3aQVQ0OPfXP2.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr