Bauk: moratorij na referendume je nepotreban – možemo sutra mijenjati Ustav

Ministar uprave Arsen Bauk danas je nepotrebnom ocijenio ideju da se posebnim ustavnim zakonom uvede moratorij na održavanje svih referenduma dok se zakonom ne uredi referendumska problematika.

Tu je ideju na sjednici Odbora za Ustav iznio ustavni stručnjak Branko Smerdel, a podržao HDZ-ov član Odbora Vladimir Šeks.

“Suglasan sam da treba promijeniti ustavne odredbe koje se tiču referenduma. Ustavne promjene su na dnevnom redu i Sabor ih može donijeti doslovno sutra”, kazao je Bauk Hini.

“Ako se može naći dvotrećinska većina za moratorij na održavanje referenduma, onda se može naći i za ustavne promjene, barem u dijelu koji se tiče referendumske procedure”, dodao je Bauk i zaključio da uvođenje moratorija na referendume zato smatra nepotrebnim.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah