Bošnjak: I bez gradonačelnika SDP ostaje najjača stranka u Vukovaru

Vukovarski SDP, unatoč porazu koji je u izbornoj utrci za novi gradonačelnički mandat danas doživio SDP-ovac Željko Sabo te osvajanju samo četiri vijećnička mandata u Gradskom vijeću Vukovara, ostaje stabilan te nema potreba da se u toj organizaciji bilo što mijenja, izjavio je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

“Činjenica je da više nemamo gradonačelnika u Vukovaru, i to nakon pet godina, ali ostajemo i dalje najjačom strankom u gradu. HDZ, da nije široke koalicije u koju je morao ući, nikada ne bi dobio izbore u Vukovaru”, ustvrdio je Bošnjak koji za Sabin poraz krivi birače koji su, kako je kazao, u velikom broju autobusima došli glasovati u Vukovar u organizaciji HDZ-a.

“Nas su optuživali da smo preko Dunava autobusima dovozili glasače u Vukovar, što se nije bilo istina, a sada su oni angažirali desetak autobusa i dovozili birače. I kada vidite s kojom je neznatnom razlikom Željko Sabo izgubio, nije teško zaključiti da su mu presudili glasovi ne Vukovaraca iz Vukovara, nego dovezenih iz drugih krajeva Hrvatske”, tvrdi Bošnjak.

Po njegovim riječima, vrlo brzo će se vidjeti da koalicija predvođena HDZ-om neće moći ostvariti niti dio onoga što je obećala. “Građani će vrlo brzo vidjeti razliku kada je Željko Sabo bio gradonačelnik i kada su gradom upravljali neki drugi”, mišljenja je Bošnjak.

Nakon pet godina upravljanja Vukovarom Željka Sabe (SDP), birači u Vukovaru na danas održanom drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika toga grada, odlučili su da gradom ubuduće kao gradonačelnik upravlja HDZ-ovac Ivan Penava, kandidat kolalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah