Bruna Esih: Naša lista nije protuhadezeovska, već naprotiv, ona je izraz vrijednosti autentičnog HDZ-a

Foto: Fah

Iako je prof. Andrija Hebrang iznio primjer kako je s Miroslavom Tuđmanom sudjelovao na lokalnim izborima 2000. godine u okviru udruge HIP čiji su njih dvojica osnivači – kao što je i Ivo Bego iz splitskog HDZ-a na lokalnim izborima kandidat svoje nezavisne liste – čini se da su na slučaj dr. sc. Zlatka Hasanbegovića, iz ovog ili onog razloga, primijenjeni drugi kriteriji, te je izbačen iz HDZ-a.

Pročitajte cijelu izjavu Zlatka Hasanbegovića iz stožera Brune Esih!

U nizu komentara koji su se pojavili nakon konferencije u stožeru Brune Esih, na kojoj je Hasanbegović otvoreno progovorio o svemu, a zatim je izbačen iz HDZ-a, njezin komentar je izostao, pa smo je odlučili pitati što misli o svemu.

“Gospodin Zlatko Hasanbegović pristupanjem mojoj neovisnoj listi za Skupštinu bio je u potpunosti svjestan svoje odgovornosti, kao i mogućih posljedica, od kojih je isključivanje iz HDZ-a bila posve izvjesna. Ponovila bih ono što je prilikom svoje izjave za medije gospodin Hasanbegović jasno rekao: naša lista nije protuhadezeovska, već naprotiv, ona je izraz vrijednosti autentičnog HDZ-a”, komentirala je nezavisna kandidatkinja za gradonačelnika grada Zagreba, Bruna Esih, za narod.hr

Plenković izbacio Hasanbegovića iz stranke 3 sata prije Predsjedništva stranke

Zlatko Hasanbegović je upozorio na nekoliko važnih stvari.

“Danima sam sebi postavljao pitanje, smije li HDZ biti doveden u položaj takvoga taoca? Smije li se bez dubljeg i strateškog promišljanja bespovratno razvrgnuti jedan koalicijski odnos, bez obzira na sva njegova obilježja, a da se na političko-stranačkom obzorju ne nazire neki drugi, koji ne bi bio obična politička trgovina, bez bilo kakvog političko-vrijednosnog i svjetonazorskog utemeljenja? Smije li pozicija HDZ-a i njegove vlade ovisiti ne samo o jednomu članu, nego još više o čovjeku koji nije član stranke?
I onda, nakon svega, kad je sam predsjednik stranke i vlade bez bilo kakve konzultacije sa stranačkim tijelima, koja su stavljena pred svršen čin, te naknadnu formalnu potvrdu već provedene odluke, izabrao taj put koji smatram pogrješnim, smije li se HDZ upuštati u saborske proceduralne manipulacije i kombinacije koje naš politički i parlamentarni život pretvaraju u moralnu kaljužu?”, poručio je Zlatko Hasanbegović iz stožera Brune Esih u izjavi u povodu isticanja kandidature na listi Brune Esih na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu.

Andrija Hebrang: Hasanbegovića nije trebalo izbaciti iz stranke, i ja sam 2000. godine bio u sličnoj situaciji, pa me nisu izbacili

“Danima, dakle, skupa s mnogim drugim kolegama, članovima i pristašama HDZ-a, postavljam sebi pitanje, nije li ovo trenutak u kojem glas savjesti mora imati prednost ne pred glasom stranke, nego pred glasom jednoga dijela stranačkog vodstva i neformalnog savjetničko-kabinetskog kruga bez ikakvog formalnog i na stranačkim izborima potvrđenog položaja u stranačkim tijelima?”, zapitao se.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr