Bulj dobacio Vučiću kada će posjetiti hrvatsku Glinu, a premijer s Vučićem razgovorao o ratnoj odšteti

Foto: fah

“S predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima izmedju dvije države – nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE”, objavio je Andrej Plenković na svom Twitteru nakon sastanka.

Nakon što je u Banskim dvorima razgovarao s predsjednikom Vlade RH srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić krenuo je na drugu stranu Markova trga, prema Saboru.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj dobacivao je Aleksandru Vučiću, kada je ovaj iz Vlade hodao prema Saboru. Iako se nije moglo čuti što je točno Bulj rekao, očito je to razljutilo srbijanskog predsjednika, piše N1.

“Da ne mislite da sam se uplašio vašem dobacivanja, odgovorit ću vam na što hoćete, kad hoćete”, odgovorio mu je Vučić.

Bulj nam je nakon incidenta objasnio što je točno rekao Vučiću.

“Pitao sam ga kada će posjetiti hrvatsku Glinu. Prije svega, on je trebao otići tome narodu i objasniti jer on je bio glavni huškač u Šešeljovom pokretu. Trebao se ispričati tim ljudima jer je načinio veliko zlo srpskoj nacionalnoj manjini, a nakon toga i Hrvatskoj”, rekao je Bulj za N1.

Slijedio je sastanak Aleksandra Vučića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, a nakon toga srbijanski predsjednik krenuo je na sastanak u Hrvatsku gospodarsku komoru.

Podsjetimo, sadašnji srbijanski predsjednik tijekom Domovinskog rata, 1995. posjetio je okupiranu Glinu, gdje je u organiziranom oraćanju, uz prisutnog Vojislava Šešelja, između ostalog, rekao: „Pozdravljam srpski narod banovine Gline, koji ste prvi krenuli na ustašku vlast i koji ste prvi osvojili srpske teritorije u republici srpskoj krajini. Nikada srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada ovdje ustaška vlast više neće doći, nikada više oružanim putem i onako kako su planirali – onako kako je zločinački režim Franje Tuđmana već pokušao. Vi ste to na najbolji način spriječili. (…) Koliko je puta Hrvatska napala srpsku krajinu? (…)“

(VIDEO) 26. lipnja 1991. Glina – Napad na grad za koji je predsjednik Srbije Vučić javno rekao neće biti hrvatski i ‘ustaški’

Njegov govor iz 1995. u cijelosti pogledajte u videu:

Izvor: narod.hr/hr.n1info