Danas sastanak ministra Aladrovića sa sindikatima o radnom zakonodavstvu

Foto: Fah

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u ponedjeljak se sastaje sa sindikatima i poslodavcima o izmjenama šest zakona kojima se želi regulirati mogućnost ostanka u svijetu rada i nakon 65. godine starosti. Potom se otvara e-savjetovanje s građanima.

> Dr. sc. Podolnjak: Zakon na temelju GI ’67 je previše’ mora vrijediti kao da je donesen na referendumu

> Prof. Podolnjak za Narod.hr: ‘Nakon 3 sata na Odboru za Ustav s vladajućima se nismo mogli usuglasiti o pitanju Vladine odluke o GI ’67 je previše”

> (FOTO, VIDEO) Inicijativa ’67 je previše’: ‘Nepovjerenje prema Vladi je veliko, građanima je na ovaj način uskraćena prilika da se izjasne’

Vlada je prihvatila zahtjeve inicijative “67 je previše”, koje je svojim potpisima podržalo više od 700.000 građana. Sindikati napominju da o Zakonu o mirovinskom osiguranju razgovora nema, jer bude li ga se mijenjalo, mora se mijenjati točno prema njihovoj inicijativi. Također su najavili da neće odustati od pripreme referenduma.

“Vlast ovo nema pravo koristiti ni za manipuliranje građanima koji su dali svoje potpise, niti nama koji smo bili alat u rukama građana. Bude li se pokazalo da se ide u pravcu kupovanja vremena, onda sasvim sigurno nećemo čekati nego ćemo nastaviti s akcijama”, poručio je u petak Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr