Deur: ‘I oni koji se zalažu za tradicionalne vrijednosti imaju pravo na izbor’

Foto: AD

Saborski zastupnik HDZ-a Ante Deur prokomentirao je LGBT aktivizam o kojem se puno govori posljednjih dana, posebno u kontekstu uvođenja obveznog spolnog odgoja u škole, kao i stigmatiziranje osoba koje se zalažu za tradicionalne obiteljske vrijednosti i izrugivanje vjernicima.

> Homoseksualna povorka: Zašto je policija privela dvoje maloljetnika sa ‘simboličnim porukama nepodržavanja povorke’?

> U malobrojnoj homoseksualnoj povorci SDP, Možemo i SDSS: Tomašević, Grbin, Milošević…

> Evo što kaže policija o maloljetnicima privedenim tijekom homoseksualne povorke!

> Nepravomoćna presuda: Dr. Markić dokazala da nije zarađivala na kontracepciji, sutkinja Kantolić ipak oslobodila Derifaj

“Zadnjih je dana bilo puno govora o tome kakve vrijednosti naša djeca moraju učiti. U tom kontekstu, u dijelu javnosti, govorilo se i o uvođenju obveznog spolnog odgoja u škole
kako bi djeca od najranije dobi bila upoznata s mogućnošću izbora svog – “rodnog opredjeljenja” i “svoje spolne orijentacije”.

Poštujem pravo svakog čovjeka na slobode zajamčene Ustavom i protivim se bilo kakvoj diskriminaciji ljudi zbog njihovih opredjeljenja.

Ali isto tražim i za sve ostale!

Jer, često baš oni koji za sebe traže sve vrste sloboda, “zaboravljaju” slobode drugih. U javnom se prostoru na dnevnoj bazi tako stigmatiziraju osobe koje se zalažu za pravo na život od rođenja do prirodne smrti, koji se zalažu za tradicionalne obiteljske vrijednosti. Izruguje se čak i vjernicima koje se i u pojedinim medijima, ali i u javnom dijalogu, naziva katotalibanima i – primitivcima. A ako to nije govor mržnje, ne znam što je?!

I zato ne prihvaćam da takvi sijači mržnje silom nameću svoje ideološke i svjetonazorske postavke pa i o tome kako ćemo odgajati svoju djecu i kojim vrijednostima ćemo ih učiti. Jednostavno je; ono što tražiš za sebe, dopusti i drugima. To je sloboda i pravo na izbor!”, objavio je Deur.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr