Divjak: Uskoro javni poziv školama za provedbu eksperimentalnog programa kurikulne reforme

Foto: fah

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je u utorak u Rijeci kako će za nekoliko dana biti objavljen javni poziv školama da se prijave za provedbu eksperimentalnog programa kurikulne reforme te naglasila da je za troškove provedbe eksperimentalnog programa osigurano 200 milijuna kuna.

> Muke po kurikulnoj reformi i prokletstvo Ekspertne radne skupine (1. dio)

> Skandalozna pozadina kurikulne reforme

Kurikulna reforma kreće ove jeseni u eksperimentalnom programu u prvim i petim razredima osnovnih škola te prirodoslovnim predmetima u sedmim razredima i prvim razredima gimnazija i strukovnih škola, rekla je ministrica Divjak odgovarajući na pitanja novinara tijekom posjeta Sveučilištu u Rijeci.

> Muke po kurikulnoj reformi i prokletstvo Ekspertne radne skupine (2. dio)

Za nekoliko sljedećih dana objavit će se javni poziv školama da se prijave za provedbu toga programa, najavila je ministrica, istaknuvši da je za edukaciju nastavnika i ostale troškove provedbe eksperimentalnog programa je osigurano 200 milijuna kuna.

Izrazila je zadovoljstvo što će na novim eksperimentalnim materijalima raditi učenici, čime se pokreće postupak digitalne transformacije.

> Dr. sc. Dijana Vican za Narod.hr: S čelnog mjesta PSP-a povukla sam se jer mi nisu prihvatljive metode ultimatuma i isključivanja

Na pitanje novinara o rezultatima prijava na natječaju za članove i voditelja ekspertne radne skupine za provedbu kurikulne reforme, ministrica je kazala da će se moći vidjeti tko se prijavio kada istekne rok za prijave, 14. veljače. Podatci o prijavljenima bit će dostupni krajem sljedećeg tjedna, pa će se moći suditi o razini interesa, dodala je.

> Evo što je dr. Neven Budak odgovorio na pitanja Narod.hr-a o nepravilnostima u imenovanju za ERS

Napomenula je i da još traje javna rasprava o akcijskom planu, a nakon završetka će se prikupiti rezultati te će Posebno stručno povjerenstvo pregledati i pokrenuti izradu završne inačice. No, naglasila je, Ministarstvo radi na mjerama prema strategiji kurikulne reforme, bez obzira kojom dinamikom ide prihvaćanje akcijskog plana.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/mt