Domazet Lošo: Ako Josipović odustane od Saše Perkovića to bi značilo da preispituje što je činio njegov otac u vrijeme komunizma

“Izjava predsjednika Josipovića da djeca ne trebaju odgovarati za grijehe roditelja, moralno i biblijski je posve točna, no kada je riječ o politici postoji ono što se zove politička moralna odgovornost”, kazao je geostrateg i geopolitičar Davor Domazet Lošo te rekao da je njegovo mišljenje kako ovdje Josipović više misli na svog oca, nego što misli na Sašu Perkovića, sina Josipa Perkovića kojem se sudi u Njemačkoj.

“Ako odustane od Saše Perkovića to bi značilo da se preispituje i da preispituje što je činio njegov otac u vrijeme komunizma”, istaknuo je Domazet Lošo te dodao da ono što je Turudić rekao i iznio svoje mišljenje, na koje ima pravo i kao sudac jer smo svi mi dio društva, a Josipović i Vlada postavili su se iznad društva i sada društvo više ne funkcionira.

Ono što je cjelokupno vrijeme nazočno u mandatu Josipovića je to da se on ni u jednom trenutku nije ponio kao državnik, pa čak ni kao političar, a razlika između to dvoje je što državnik promišlja nacionalne interese i svoje poteze 30 i više godina unaprijed, a političar samo za svoj mandat, u Josipovićevom slučaju 5 godina, čak ni toliko on nije promišljao, smatra Domazet Lošo.

“Polemika Josipovića i Turudića samo je pokazala da je Turudić pogodio u sridu i što Josipoviću u vremenu prije izbora ne odgovara jer će sigurno biti propitivanja zašto on uporno vodi britansku, a time i antihrvatsku politiku”, naglasio je Domazet Lošo.

Domazet Lošo podsjetio je da po Ustavu predsjednik nema baš tako male ovlasti kako se nastoji prikazati, zadužen je za nacionalnu sigurnost, ima ovlasti nad oružanim snagama i i zadužen je za vanjsku politiku.

Josipović je sa svojom politikom ili antipolitikom odredio da se Hrvatska nalazi ovdje gdje se sada nalazi, istaknuo je Domazet Lošo te dodao kako je za vrijeme Josipovićevog mandata vojska praktično ne postoji, nacionalne sigurnosti nema i mnogim se aferama, u kojima sudjeluje Josipović, nastojalo totalno utući obavještajni sustav time i sustav nacionalne sigurnosti.

Domazet Lošo kao geopolitičar kaže da je najteže kada u strategiji odaberete potpuno pogrešnog strateškog partnera, Veliku Britaniju , a njezina politika je uvijek bila protiv Hrvatske za Srbiju, a hrvatska vanjska politika svela se na posjete Miloradu Dodiku i na izjavu o ustaškoj zmiji u izraelskom Knessetu.

Mediji Josipovića unaprijed proglašavaju pobjednikom, a on će izgubiti, jer jao si ga nama i Hrvatskoj ako dođe još pet godina njegovog mandata, rekao je Domazet Lošo.

Ekstremno male skupine teroriziraju Hrvatsku već punih 14 godina, za Josipovićevog mandata neprekidno, kazao je Domazet Lošo te dodao da misli na kojekakve udruge i gospodina Milorada Pupovca, koji svoje srpstvo samo naplaćuje-ništa više od toga.

“Pupovca bi trebalo prozvati da više ne dolazi u Hrvatski sabor, jer je nosio žutu vrpcu, a to je uvreda za hrvatski narod nakon što je njegov narod uradio agresiju na državu u kojoj i na čiji račun on živi”, smatra Domazet Lošo.

Domazet Lošo kazao je kako je zastrašujuća i konferencija o Zapadnom Balkanu održana u Dubrovniku, na koju je stigla Angela Merkel, zagrlila Boruta Pahora no ne i Josipovića.

“Mediju su htjeli prikazati kako je Merkel podržala Zapadni Balkan, no ona je jasno dala do znanja da nju Zapadni Balkan ne zanima, a zanima Josipovića kojem u uredu sjedi Dejan Jović, koji je Srbin, što samo po sebi ne znači ništa, no znači jer on provodi britansku politiku u srcu Hrvatske”, kazao je Domazet Lošo.

Merkel interesira željeznička pruga-Muenchen-Ljubljana-Zagreb-Istanbul i autocesta od Trsta, Jadranskom obalom preko Albanije do Grčke, kazao je Domazet Lošo te dodao kako Njemačku kao veliku silu EU interesira izlazak na Sredozemlje što u strateškom smislu odgovara Hrvatskoj.

Josipović nema što položiti nakon mandata, osim sramotne izjave u Izraelu o ustaškoj zmiji, smatra Domazet Lošo i kaže kako Josipović ne želi vidjeti, jer da vidi dobro, vidio bi i svoju promašenu politiku, a da zaista vidi, poslije zvižduka u Kninu na proslavi Oluje, sam bi odustao od ponovne kandidature.

Na strateškoj razini on je veći krivac za stanje u Hrvatskoj od premijera Milanovića, koji je arogantan čovjek, koji mnoge stvari ne razumije no Josipović itetkako razumije stvari i sustavno ih prevodi i neće odustati od toga, rekao je Domazet Lošo.

Domazet Lošo kaže kako Hrvatska ima dvije bitne krize: krizu ideniteta, jer ne znamo tko smo i što smo, temelj je Oluja na kojoj se predsjedniku i premijeru zviždi, a mi smo država bez temelja, dok je druga kriza autoriteta.

“Više nikakvi autoriteti ne vrijede u ničemu, a tomu je kriv Josipović,jer najsramotnije je rušiti autoritet jedne zemlje izjaviti u Knessetu o zmiji ustaškoj, cjelokupni narod i državu proglašava ustaškom, što je prestrašno”, smatra Domazet Lošo.

“U Hrvatskoj vladaju okorjeli Jugoslaveni i komunisti ili njihova djeca, a Josipović je jedan eksponent cijele te ekipe, zato on to ne želi vidjeti i priznati”, rekao je Domazet Lošo.

“Vjerujem da će hrvatski narod progledati na predsjedničkim izborima, koji su bitniji od parlamentarnih, a ako Josipović ostane ostat će ove dvije krize, ništa se bitno neće u Hrvatskoj promijeniti, a iz ovih dviju kriza izlaze sve ostale, pa tako i gospodarska”, zaključio je Domazet Lošo.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr