Dubravka Vrgoč napala Hasanbegovića jer joj smeta iznošenje problema vezanih uz njezin rad i HNK

Foto: facebook, fah, montaža narod.hr

Prigodom premijere predstave „Tko pjeva zlo ne misli“ u zagrebačkom HNK intendantica Dubravka Vrgoč dala je intervju za Večernji list. Osim o velikom interesu za novi mjuzikl Vrgoč je govorila i o društveno-političkim zbivanjima s kojima se može povezati Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu.

Vrgoč optužila Hasanbegovića da je narušio ugled Ministarstva kulture

Na spomen Zlatka Hasanbegovića koji je u Saboru upozorio na različite probleme vezane uz rad HNK, Vrgoč je rekla:

„Spomenuo je, između ostalog, da lažiramo podatke o posjećenosti i prodaji ulaznica. Zanima me odakle on to zna ako nikada od nas nije zatražio te podatke, a nikada ga nisam ni vidjela u kazalištu da bi mogao brojiti koliko je bilo gledatelja. Također je rekao da sam ja polutajno izabrana za još jedan mandat na mjestu intendantice. Izabrana sam prema svim propisima. Kazališno vijeće otvorilo je kuvertu s mojom prijavom i oko mog izbora ovaj su se put dogovorili i gradonačelnik i ministrica kulture i cijela je Vlada glasala za mene. Što je u svemu tome polutajno? Sve je to, pa i njegov napad na direktora Drame zbog govora na jednom prosvjedu, dio priče koja je počela davno prije, imenovanjem gospodina Hasanbegovića na mjesto ministra kulture. A ta priča uopće nije politička, nego osobna, i nije njegova, nego nekog drugog“, pritom, kaže, misli na Anu Lederer koja je također spominjala lažiranje podataka o HNK.

O čemu je govorio Hasanbegović kad je spomenuo Buljana, pseudoljevičarski aktivizam i borbu protiv fantomskog fašizma?

Podsjetimo, Zlatko Hasanbegović upozorio je u Saboru i na pretvaranje HNK „u stožer pseudoljevičarskog parakazališnog aktivizma i borbe protiv fantomskog hrvatskog fašizma”, govoreći pritom o ravnatelju drame Ivici Buljanu koji je sudjelovao na prosvjedu ‘Moj izbor je antifašizam’ gdje je iskazao nezadovoljstvo promjenom imena Trga maršala Tita u Zagrebu.

Govoreći o Hasanbegoviću i Ani Lederer, intendantica zagrebačkog HNK kaže:

„To je vrlo vidljiva kampanja koja traje već dulje vrijeme. Čini mi se da se radi o nekom revanšizmu koji doista ne razumijem. U HNK nisam došla odmah nakon gospođe Lederer, nego godinu dana poslije. Vratila sam sve dugove, tko god da ih je napravio. Premda se u jednom trenutku htjelo prikazati da nitko nije napravio nikakav dug, on je bio tu kao činjenica i iznosio je osam milijuna kuna. Trenutačno poslujemo iznimno pozitivno, a broj publike povećali smo s 92 na 192 tisuće. Zaista ne znam kome sam time naškodila, no kampanja se nastavlja. “

Lederer: natječaj za intendanta HNK je farsa, Zlatar i Bandić se dogovorili da to bude Dubravka Vrgoč

Obuljen i Bandić produžili mandat Dubravki Vrgoč – intendantica HNK još 4 godine

Podsjetimo, Vlada je Dubravku Vrgoč prvi puta imenovala na tu poziciju 2014. godine, na zajednički prijedlog HNS-ove ministrice kulture Andreje Zlatar Violić i zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u rujnu radi isteka mandata razriješila intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dubravku Vrgoč, te je ponovno imenovana na tu dužnost, na zajednički prijedlog ministrice kulture i gradonačelnika Grada Zagreba, s danom 1. rujna 2018., temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list