Etika HRT-a: Alfier zna, Hrvatska je nazadna; Kristić podnio ostavku

Etičko povjerenstvo HRT-a danas je donijelo odluku po kojoj urednik i voditelj Stipe Alfier nije kriv za istup u središnjem Dnevniku 29. ožujka na prilog o statusu homoseksualnih parova u Engleskoj i zaključilo kako sporna rečenica nije komentar nego odjava.

“Etičko povjerenstvo je zaključilo kako sporna rečenica nije komentar, nego odjava pa posljedično s tim je zaključilo da nije kriv. Ja sam osobno izdvojio mišljenje kao predsjednik povjerenstva da se ne mogu suglasiti s tim da to nije komentar, a onda se dakako nisam ni mogao niti izjašnjavati o krivnji ili ne krivnji. Dao sam ostavku na mjestu predsjednika Etičkog povjerenstva”, rekao je za narod. hr sada već bivši predsjednik  povjerenstva Nikola Kristić.

U etičkom povjerenstvu su, osim sad već bivšeg predsjednika Kristića, Marija Gerbec Njavro (HR), Jagoda Martinović (HTV), Mirna Zidarić (Sport, HTV), Eleonora Korošić Knez (Znanost, HTV), Andrea Čakić (HR), Jana Haluza (HR), Tomislav Pulić (HRT producent), Zvonko Varošanec (HTV).

Urednik i voditelj Stipe Alfier je u Dnevniku izjavio kako je “Hrvatska na dva sata leta od Engleske, ali kao društvo smo tisuću svjetlosnih godina od njih, u što smo se na nedavnom  referendumu imali prilike i uvjeriti.”

Zbog te je izjave udruga “U ime obitelji” zatražila objavu isprike „radi uvrede koje je Alfier nanio svim građanima koji su na referendumu glasovali za ustavnu zaštitu braka, svima onima koji cijene demokraciju i referendum smatraju dijelom civilizacijskog demokratskog društva“, dok je građanska udruga Vigilare zatražila smjenu Alfiera radi neprofesionalnog  istupa na hrvatskoj javnoj televiziji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: hrt