Ferić: Pozdravljam odluku Ustavnog suda da referenduma o smanjivanju prava nacionalnih manjina tzv. referendumom o ćirilici neće biti

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić pozdravio je danas odluku Ustavnog suda po kojoj nije dopušteno raspisivati tzv. referendum o ćirilici, te predložio da Grad Pula usvoji deklaraciju o osudi svih oblika diskriminacije.

“Pozdravljam odluku Ustavnog suda da referenduma o smanjivanju prava nacionalnih manjina tzv. referendumom o ćirilici neće biti”, kazao je Ferić na konferenciji za novinare.

Predložilo je da Pula donese deklaraciju o osudi svih oblika diskriminacije po uzoru na Skupštinu Istarske županije, čime bi se, istaknuo je, poslala dodatna poruka da je Pula grad multikulturalnosti, suživota i tolerancije.

Ferić je pozdravio najavu pulskog gradonačelnika Borisa Miletića o donošenju Strategije razvoja turizma, koja je predviđena Strategijom razvoja grada Pule iz 2010. godine. Izrazio je nadu da će ta turistička strategija biti usklađena sa svim relevantnim dokumentima te da se neće ponoviti slučaj s Muzilom za koji je u Strategiji gospodarskog razvoja Pule planirano 1.660 kreveta, dok je u usvojenim izmjenama GUP-a i PPU-a bez ikakvog objašnjenja ta brojka narasla za 50 posto, odnosno na 2.500 kreveta.

Pozdravio je činjenicu da je Pula prvi grad u Hrvatskoj u Global Compact inicijativi UN-a za uvođenje društveno odgovornog poslovanja. “Ključ antikorupcijske borbe je u transparentnosti rada koja bi trebala biti bolja u gradskoj upravi”, kazao je Ferić. Kao primjer potrebe transparentnijeg rada pulske gradske uprave naveo je činjenicu da se nalazi Državne revizije raspravljaju u Saboru i Županijskoj skupštini, ali ne i u Gradskom vijeću.

“Gradonačelnik Miletić je bio i saborski zastupnik i županijski vijećnik, ali izvješće revizije nije nikad upućivao u Gradsko vijeće da bi se o njemu raspravljalo i donosilo zaključke. Izjava o fiskalnoj odgovornosti, koju gradonačelnik već treću godinu za redom potpisuje, a kojom se potvrđuje zakonito namjensko i svrhovito korištenje proračunskih sredstava, također se ne dostavlja Gradskom vijeću na raspravljanje”, poručio je Ferić.

Stoga je najavio da će Klub vijećnika SDP-HSU-SDSS uputiti predsjedniku Gradskog vijeća prijedlog da te točke budu sastavni dio programa rada Gradskog vijeća svake godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah