(FOTO) Narod odlučuje poziva birače da izađu na izbore za Europski parlament i kazne sve koji su sudjelovali u krađi referenduma!

Foto: Facebook Narod odlučuje

Građanska inicijativa Narod odlučuje pokrenula je kampanju kojom poziva birače da izađu na izbore za Europski parlament, 26. svibnja, i svojim glasovanjem kazne sve političke opcije koje su hrvatskom narodu oduzele Ustavom zajamčeno pravo na referendum te posljedično dokinule razvijene demokratske standarde u Hrvatskoj.

U nedjelju 26.5. na EU izborima birači imaju priliku reći što misle o onima koji su narodu ukrali referendum. GI Narod odlučuje poziva sve birače da izađu na izbore i kazne kradljivce referenduma!

FOTO: “Izađimo na izbore za Europski parlament 26.5. Pokažimo da znamo zaokružiti i kaznimo one koji su nam ukrali referendum!“

“Kažu da se ne znamo potpisati. Pokažimo im da znamo zaokružiti!”, poručuju iz inicijative koju možete pratiti na Facebooku i web stranici GI Narod odlučuje.

“Niska izlaznost na izbore odgovara HDZSDP “stranačkim mašinerijama”. Izađi na EU izbore i kazni kradljivce referenduma. Tvoj glas je bitan”, objavili su.

“26.5. izađi na EU izbore i ne dopusti da u Europskom parlamentu Hrvatsku predstavljaju oni koji “najduže plješću” predsjedniku svoje stranke umjesto narodu”, još je jedna poruka.

Podsjetimo, GI Narod odlučuje prikupila je dovoljno valjanih potpisa birača za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava – 405.342 valjanih potpisa za prvo, odnosno 407.469 valjanih potpisa za drugo referendumsko pitanje. Iako je prikupljeno dovoljno valjanih potpisa te su ispunjene sve ustavne i zakonske pretpostavke za raspisivanje referenduma, Plenkovićev HDZ je u suradnji s SDP-om, SDSS-om, HNS-om, GLAS-om i drugima iz oporbe spriječio referendum koji bi omogućio biračima da sami odlučuju o tome tko će ih predstavljati u Saboru.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr