(FOTO) U Zagrebu 10. obljetnica Marijinih obroka u Hrvatskoj: Osnivač MacFarlane-Barrow pozvao na nastavak djelovanja za najpotrebnije

Foto: Marijini obroci Fotomontaža: narod.hr

Humanitarna udruga Marijini obroci Hrvatska proteklog vikenda proslavila je 10 godina svoga djelovanja i vjernog truda za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta.

U petak 29. studenog volonteri Marijinih obroka iz Slavonskog Broda organizirali su Donatorsku večer Marijinih obroka na kojoj se u svečanoj dvorani Arena okupilo više od 450 gostiju, a prikupljene su donacije za svakodnevni topli obrok za 590-ero djece. Tamburaški sastav “Evergreen” je zabavljao okupljene, a gosti večeri bili su Julie i Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač i izvršni direktor globalne organizacije Mary’s Meals. Kako je bilo u Slavonskom Brod možete pogledati u fotogaleriji.

Nakon što se u plemenitost i dobrotu Slavonaca i osobno uvjerio Magnus i njegova supruga Julie, već idući dan, u subotu, 30. studenog je održana glavna proslava 10. godišnjice Marijinih obroka Hrvatska. Podupiratelji iz cijele Hrvatske okupili su se u Zagrebu u Auli magni na Hrvatskom Katoličkom Sveučilištu gdje je program započeo u 19 sati. Pred dupkom punu dvoranu s više od 500 prisutnih proslavu je otvorila Marija Husar Rimac, a tijekom večeri, uz nju, glazbom su okupljene zabavljali pjevači Klape Fjabula.

Proslavu je predvodila voditeljica Jelena Pajić, a na proslavi su, kao i prethodnog dana, s dobročiniteljima bili osnivač i izvršni direktor humanitarne organizacije Mary’s Meals Magnus MacFarlane-Barrow sa suprugom Julie. Magnus je svojim motivirajućim govorom potaknuo sve u publici na nastavak djelovanja za najpotrebnije, a Hrvati su mu se zahvalili potpisanim dresom Luke Modrića, kapetana Hrvatske nogometne reprezentacije. Vizijom organizacije Mary’s Meals da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život.

Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući dobroti svojih donatora i podupiratelja, brinu za 15 školskih kuhinja gdje se svaki dan hrani više od 11.800 djece. Fotografije kuhinja su nam prikazali učenici OŠ Antun Branko Šimić koji su na proslavi predstavljali sve škole, zajednice, župe, poduzetnike, volontere, sponzore i baš sve dobročinitelje koji su dali dio sebe Marijinim obrocima u zadnjih 10 godina i omogućili da u 2019. godini Marijini obroci Hrvatska ukupno hrane više od 30.000 djece svaki školski dan.

>(VIDEO) Osnivač Marijinih obroka stiže u Zagreb povodom 10. godišnjice hrvatske podružnice

Proslava je završila zakuskom i slavljeničkom tortom, te glazbom i plesom uz Klapu Fjabula. Zahvaljujući velikom srcu prisutnih donacije prikupljene na proslavi u Zagrebu prehranit će cijelu školsku godinu više od 3300 djece. Svojom nazočnošću proslavu su uveličali pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško i gospodin Peter Clements, zamjenik voditelja misije Ujedinjenog Kraljevstva.

Više fotografija s proslave 10. godišnjice Marijinih obroka Hrvatska možete pronaći ovdje.

Vizijom organizacije Mary’s Meals da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine.

Marijini obroci uz pomoć brojnih volontera svakodnevno pomažu da 1.504.471 djece dobije svoj obrok no 60 milijuna gladne djece i dalje čeka. Neka svi oni koji imaju više nego što im je potrebno, podijele s onima koji nemaju ni najosnovnije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr