Glavašević se raduje Merčepovoj smrti, a prije par godina srdačno se rukovao s njim

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Ljudskom licemjerju i pakosti nema kraja. Jedna od najvećih i najsramotnijih stvari koja se smatra u civiliziranom društvu je radovati se nečijoj smrti. A učiniti to javno zaista je dno od kojeg se teško može niže pasti.

> In memoriam: Tomislav Merčep – prvi zapovjednik i organizator obrane Vukovara

> Odvjetnik Mišetić uzvratio Glavaševiću: ‘Nije Merčep isto kao Mladić, ni pravno ni činjenično’

A kada to učini čovjek koji je saborski zastupnik koji treba biti uzor i primjer pučanstvu, od kojeg se zahtijeva civilizirano ponašanje, kultura i ljudskost onda se pitamo – do kuda smo danas došli?

Zastupnik hrvatskog Sabora i bivši SDP-ov pomoćnik ministra branitelja, Bojan Glavašević jučer se javno pohvalio da se raduje smrti Tomislava Merčepa.

Podsjećamo, Tomislav Merčep bio je prvi zapovjednik i organizator obrane Vukovara, koji je osim grada na Dunavu spasio od četnika sa svojom specijalnom policijskom postrojbom još Pakrac, Gospić i Lipik, na čemu su mu stanovnici tih mjesta neizmjerno zahvalni.

Podsjećamo i ovo: Tomislav Merčep je osuđen po zapovjednoj odgovornosti za ubojstva u Pakaračkoj Poljani, a sam ih nije niti počinio niti naredio. Posebno je žalosno da Merčepa čak neki povezuju s ubojstvom obitelji Zec u Zagrebu, s kojim slučajem nema nikakve veze niti mu je suđeno za to.

“Svijet je danas ljepše mjesto jer je umro Tomislav Merčep”, tvrdi Glavašević. Pupovčev asistent bi trebao znati osnovno pravilo pristojnosti: Ako nemaš ništa dobro reći za pokojnika, šuti! Da ima trunku srama, ispričao bi se za ovu sramotnu izjavu.

Pitanje za Glavaševića glasi: zašto se 2013. godine srdačno rukovao s Merčepom u Vukovaru dok je bio živ, a sada kada je mrtav o njemu govori najružnije riječi kojih se stidi svaki normalan čovjek?

Mržnja? Trauma? Neznanje?

To se zove ljevičarsko licemjerje.

Bojan Glavašević rukuje se s Tomislavom Merčepom:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Neprimjereni rječnik Bojana Glavaševića i odnos prema braniteljima može se čuti i kada je u emisiji Bujica iz veljače 2016. emitirana snimka sastanka u Ministarstvu branitelja od 22. listopada 2014. na kojemu tadašnji ministar Matić te njegovi suradnici Vesna Nađ i Bojan Glavašević govore o statusu hrvatskih branitelja HVO-a:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr