Foto: Fah

Maraton lađa u Metkoviću u subotu je održan 20. put, a privukao je velik broj stanovnika doline Neretve, turista i gostiju, ali političare, koji su proteklih godina dolazili u velikom broju – nije, piše Večernji list.

“Njima je Metković bitan u predizbornoj kampanji, a sad pokazuju koliko im je bitan, kao trofej i ratni plijen u sukobu HDZ-a i Mosta. Sada pokazuju svoj odnos prema Metkoviću i Neretvi. Nema premijera, predsjednice nema već drugu godinu zaredom. Mogle su se obveze ranije planirati kako se ne bi propustila ova manifestacija koja nama Neretvanima toliko puno znači”, rekao je Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta.

Metković je bio pun mostovaca. Uz domaće, Božu Petrova i Nikolu Grmoju, došli su Miro Bulj, Tomislav Panenić, Ivana Ninčević Lesandrić. U Metkoviću su bili gradonačelnici Zagreba Milan Bandić, koji se družio sa Stipom Gabrićem Jambom, Vrgorca Ante Pranić, Knina Marko Jelić…

U Metković je stigao i Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, a društvo mu je pravio župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, koji je ujedno bio i izaslanik premijera Plenkovića. Izaslanik predsjednice, koja je na službenom putu u Australiji, bio je njezin savjetnik Mate Granić. U Metkoviću je bio i Ivica Kostelić s obitelji.

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u starim izvornim plovilima (lađama) u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometar od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu.

Gusari iz Komina pobjednici su ovogodišnjeg neretvanskog Maratona lađa koji je održan na relaciji Metković – Ploče, drugo mjesto zauzeli su prošlogodišnji pobjednici posada Argo iz Bjelovara, dok je treće mjesto osvojila posada Stablina.

> (FOTO) Gusari iz Komina pobjednici 20. Maratona lađa

Izvor: narod.hr/vecernji.hr