(FOTO) Gusari iz Komina pobjednici 20. Maratona lađa

Foto: fah

Gusari iz Komina pobjednici su neretvanskog Maratona lađa, 20. jubilarnog po redu, koji je održan u subotu na relaciji Metković – Ploče, drugo mjesto zauzeli su prošlogodišnji pobjednici posada Argo iz Bjelovara, dok je treće mjesto osvojila posada Stablina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Maraton lađa” amatersko je sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila – lađa na rijeci Neretvi, od Metkovića do Ploča na natjecateljskoj stazi dugoj 22,5 kilometara.

Ovogodišnjoj utrci nazočio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Program je započeo u Metkoviću svečanim mimohodom pred postrojenim lađarskim udrugama, nakon čega su dužnosnici, među kojima i predsjednik Sabora uputili prigodne riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program se nastavio druženjem s građanima. Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske, natjecanje je u Metkoviću započelo u 17 sati nakon što je početak označen plotunom kuburaške skupine.

Lađarske ekipe, a bilo je ih je 30 s ukupno 300 veslača stizale su na cilj u Ploče od 19,15 do 20 sati.

Svečani završetak 20. Maratona lađa očekuje se u 21 sat kada će biti dodijeljene nagrade pobjednicima pri čemu će predsjednik Sabora uručiti Veliki štit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.