Hasanbegović: Uklanjanjem imena s trga Tito će prestati biti predmet stranačkih obračuna i ide tamo gdje pripada – u područje historiografije

Foto: fah

Sporazum o suradnji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove stranke Stranke rada i solidarnosti i partnera s HDZ-om i Listom grupe birača nositeljice Brune Esih trebao bi biti potpisan u ponedjeljak, 10. srpnja, uoči konstiturajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja je zakazana za 10 sati.

Potpisivanje sporazuma o suradnji Liste Brune Esih, Bandića i HDZ-a – 10. srpnja 

Potvrdio nam je to i Zlatko Hasanbegović.

“U ponedjeljak potpisujemo sporazum ako se riješe još neki tehnički detalji. Razgovaralo se, zna se glavni uvjet, imali smo još nekoliko važnih stvari, u ponedjeljak će se sve znati. Sporazum je u okviru nadležnosti Skupštine”, rekao je za narod.hr Hasanbegović.

Na pitanje da komentira rasprave koje se vode u javnosti o Josipu Brozu Titu, a koje su krenule nakon njihovog zahtjeva Bandiću, kaže nam:

“To je posljedica našeg političkog stava. Pokrenuta je rasprava koja nije uvijek na intelektualnoj razini, ali glavno je da smo postigli svoj glavni cilj – da to pitanje ne bude više predmet stranačkih obračuna već da se putem uklanjanja Tita kao simbola jugoslavenske komunističke vladavine prenese na ono područje kojem pripada, a to je područje historiografije. To je po našem sudu najbolji način da to prestane biti predmet političko-stranačkih sučeljavanja”, zaključio je Hasanbegović.

Na stranicama Gradske skupštine objavljen je i dnevni red prve sjednice zagrebačke Gradske skupštine koji se sastoji od četiri točke – Izbor mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Gradske skupštine, odnosno utvrđivanje člana Gradske skupštine koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika i svečana prisega članova Gradske skupštine. Također, izbor Odbora za izbor i imenovanja te izbor predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr