HDZ-ovci u Lici vrše pritisak za imenovanje ravnatelja škole?

škola
Foto: os-korenica.skole.hr/skola

Korenica je naselje u Lici i sjedište općine Plitvička Jezera u Ličko-senjskoj županiji. U tom se mjestu nalazi Osnovna škola dr. Franje Tuđmana, u kojoj će se danas u 16 sati održati sjednica Školskog odbora radi imenovanja ravnatelja.

Odlučujući glasovi su iz Županije, a predstavnici Županije u Školskom odboru su Hrvoje Kukuruzović iz HDZ-a, Ivan Kokot, također iz HDZ-a (protukandidat u natječaju) te Marija Marjanović voditeljica ispostave Hrvatskih šuma u Donjem Lapcu, gdje je glavni čovjek član HDZ-a .

Odlučujući glas imat će Ivan Kokot, koji bi mogao samoga sebe izabrati za ravnatelja Škole, a ujedno je preko supruge navodno rodbinski vezan s glasnogovornikom HDZ-a Markom Milićem, tvrdi likaplus.hr.

Proteklih je dana, po riječima samih roditelja, vršen pritisak s razine lokalne i županijske politike, od strane kandidata HDZ-a Tomislava Užarevića (bivši voditelj Hrvatskih šuma u Korenici) i nezavisnog kandidata liste STOP i aktualnog načelnika Ante Kovača.

Nakon pritisaka na članove Vijeća roditelja da glasuju po naputku HDZ-a i STOP Ante Kovača, održana je sjednica Vijeća roditelja na kojoj je Kokot dobio 9 glasova, nasuprot profesorice Dražene Aračić koja je dobila 4 glasa. Od 13 nazočnih članova Vijeća roditelja, među kojima se nalazi i sam kandidat Ivan Kokot, supruga Ante Kovača, učiteljica članica liste STOP i bivša predsjednica Školskog odbora.

S druge strane, prema likaplus.hr učiteljsko vijeće je zato Aračić dalo 23 glasa, a Kokotu samo 4, dok je Radničko vijeće profesorici Aračić dalo 30, a Kokotu 8 glasova, pa ostaje vidjeti kako će glasovati Školski odbor.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/likaplus.hr