HDZ-ovo Ministarstvo kulture podržava čitanje LGBT slikovnica djeci u knjižnici grada Zagreba

Foto: fah, Getty Images, fah; fotomontaža: narod.hr

Uz podršku Ministarstva kulture RH u Knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu od 2. do 13. travnja održat će se program pod nazivom: “Priprema, pozor… kazalište! Cirkus! Cirkus!”. U sklopu programa, 6. travnja u 11 sati održat će se čitanje slikovnica o “duginim obiteljima” “Rano ujutro” i “Nije vrijeme za igru” u organizaciji Udruge Domino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će među djecom u jednoj od knjižnica Grada Zagreba uz potporu Ministarstva kulture biti promoviran homoseksualan način života i ideologija po kojoj je prihvatljivo da LGBT parovi posvajaju djecu.

(FOTO) Uz financiranje francuskog veleposlanstva predstavljena LGBT slikovnica

Slikovnice “Rano ujutro” i “Nije vrijeme za igru” koje propagiraju posvajanje djece od istospolnih parova, u hrvatskom prijevodu objavljene su krajem 2018., a o njima možete pročitati na stranici crol.hr, koja ih reklamira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čime se bavi udruga Domino?

Podsjetimo, udruga Domino, poznatija pod imenom Queer Zagreb, koja provodi ovu točku programa za djecu, svake godine organizira Zagreb Pride te Queer Zagreb festival.

Čime se bavi Francusko veleposlanstvo u Zagrebu: LGBT slikovnica financirana njihovim sredstvima, sudjeluju i u predstavljanju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o udruzi koja je bila jedna od sudionica protureferendumske kampanje u 2013. i koja je godinu dana kasnije, u travnju 2014., organizirala okupljanje u VIP klubu u Zagrebu pod nazivom “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV”, s namjerom širenja nesnošljivosti i mržnje prema dr. Željki Markić i udruzi U ime obitelji.

O aktivnostima udruge Domino već smo mnogo pisali na Narod.hr-u, upozoravajući na njihove vulgarne aktivističke performanse koje organizira uz financijsku potporu koja dolazi iz javnih izvora.

Na što troši porezni novac udruga Domino koja je lažno optužila U ime obitelji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na što udruga Domino troši javni novac?

U siječnju 2018. udruga Domino podnijela je kaznenu prijavu protiv udruge U ime obitelji pod lažnom optužbom za subvencijsku prijevaru vezanu uz institucionalnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, što je bio još jedan pokušaj blaćenja dr. Željke Markić i udruge U ime obitelji.

U posljednjih 10 godina udruga Domino dobila je više od 5 milijuna kuna iz javnih izvora, a bila je i korisnica trogodišnje institucionalne podrške Nacionalne zaklade 2012.-2014. u ukupnom iznosu od 504,000 kuna (168,000 kn godišnje). Godine 2016. joj je odobrena institucionalna podrška u iznosu od 243,500 kuna.

 U ime obitelji: LGBT udruga Domino krivo protumačila natječaj i lažno optužila Željku Markić i UIO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo kulture je u proteklih 11 godina za ovakve performanse u sklopu festivala Queer Zagreb izdvojilo oko 1,5 milijuna kuna iako je razvidno da ovaj festival ne zadovoljava temeljne kriterije natječaja na kojem je dobio ta sredstva, poput:

“važnosti programa za očuvanje kulturne baštine i kulturnog identiteta, promicanje hrvatske kulture u svijetu i uključenost u europske i međunarodne kulturne mreže i projekte, opći interes za kulturni razvitak kao i posebni interesi prema područjima obrazovanja, znanosti, gospodarstva, turizma itd. te promicanje programa za djecu i mlade.”

Imajući u vidu najvulgarnije slike koje dolaze s manifestacija u organizaciji udruge Domino, zaista se čini zastrašujućim da će upravo ta udruga, i to uz potporu Ministarstva kulture, organizirati sadržaje za djecu u Knjižnicama grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.