Ivan Anušić: Stvari neće biti bolje preko noći, ali će se preko noći početi mijenjati

Foto: Snimka zaslona

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i kandidat za novog župana Ivan Anušić izjavio je u subotu u Osijeku kako stranka na svibanjskim lokalnim izborima ima priliku Županiju i Grad Osijek okrenuti u smjeru napretka i to pokretanjem do sada neiskorištenih potencijala.

Na predstavljanju izbornog programa razvoja Osječko-baranjske županije od 2017. do 2021. Anušić je rekao da HDZ više ne smije Grad Osijek i Županiju osječko-baranjsku “prepustiti političkim opcijama koje ne znaju, neće i ne žele”.

Ocijenio je kako su potencijali Osječko-baranjske županije “nevjerojatni, ali potpuno neiskorišteni”, posebice u poljoprivredi, prometu, turizmu i znanosti, te da, kao kandidat za župana treba kvalitetne i stručne ljude, koji će stvarati, i omogućiti pokretanje tih potencijala.

Smatra kako su godine nekomunikacije i vodenja Županije kao zasebnog otoka dovele do toga da je ta županija na začelju svih događanja i statistika te dodao da sada napokon postoji komunikacijski kanal prema Zagrebu, Vladi i nadležnim ministarstvima koji će pomoći realizaciju strateških razvojnih projekata.

Stvari neće biti bolje preko noći, ali će se preko noći početi mijenjati, poručio je Anušić.

Predsjednik Odbora za gospodarstvo županijskog HDZ-a Petar Lagator kazao je kako će, ako dobiju povjerenje građana, nova županijska vlast ulagati u izgradnju i proširenje poduzetničkih zona, potaknuti stavljanje u funkciju besperspektivnih vojnih i drugih nekretnina u državnom vlasništvu, smanjiti administrativna opterećenja za poduzetnike te, u suradnji s Vladom, raditi na realizaciji i dovršetku ključnih projekata prometne infrastrukture, poput međunarodnog prometnog 5C koridora i osječke riječne luke.

Direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje (RRA) Stjepan Ribić najavio je kako se, nakon izbora, u županijskom proračunu predviđa izdvajanje 50 milijuna kuna, za izradu tehničke dokumentacije i pripremu EU projekata, kako bi se u Županiju privuklo što više sredstava EU fondova.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina