Ivo Goldstein zloupotrebljava poziciju profesora: Svim studentima i nastavnicima poslao e-mail kojim huška na Ninu Raspudića

Goldstein
Foto: snimka zaslona, fah Fotomontaža: narod.hr

Ivo Goldstein, povjesničar i profesor pri Katedri za hrvatsku povijest na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zloupotrebio je svoju poziciju na fakultetu tu sve svim studentima i nastavnicima poslao e-poruku u kojoj napada doc. dr. sc. Ninu Raspudića, profesora na Odsjeku za talijanistiku na istom fakultetu.

On je u svojoj e-poruci ustvrdio da je najmanje što se može učiniti iskazati prijezir prema idejama koje je iznio doc. dr. sc. Raspudić, a sve zbog njegovog mišljenja glede prava nerođene djece na život koje je iznio kao kandidat Mosta na nadolazećim parlamentarnim izborima.

Goldstein je svim studentima i nastavnicima poslao e-poruku sljedećeg sadržaja, a koju je Narod.hr-u proslijedio čitatelj:

“Poštovani svi,

Zgrožen činjenicom da se proteklih dana jedan nastavnik našeg fakulteta upustio u raspravu o zabrani abortusa, da je te zabranu podržao i da se, štoviše, zalaže da zabrana abortusa vrijedi i u slučajevima kad je žena silovana, osjetio sam potrebu da reagiram.

Svjestan sam da Filozofski fakultet kao ustanova ne može reagirati, ali mogu zaposlenici i studenti fakulteta.

Takve rasprave i ideje predstavljaju civilizacijsko dno i najmanje što možemo učiniti jest da iskažemo prijezir prema njima.

Ivo Goldstein, Odsjek za povijest”

Foto: narod.hr

>Višnja Starešina: Je li vrijeme za Oluju protiv institucionalne okupacije?

>M. Koić i Nikola Banić: Revizionist Ivo Goldstein i Kalmi Baruh protiv jasenovačkog tepih-bombardiranja

>Banić i Koić: Revizionist Ivo Goldstein u raljama Jasenovca

>Koić i Banić: Revizionist Ivo i ponavljanje gradiva

>Koić i Banić: Revizionist Ivo protiv JNA opančara

>Nikola Banić i M. Koić: Nove nekažnjene laži i manipulacije vidovitoga Ive Goldsteina

Raspudić: ‘Zgrožen sam činjenicom da jedan nastavnik, u nemogućnosti institucionalnog progona, huška nastavnike i studente’

Nino Raspudić je na ovaj poziv na prijezir odgovorio, također e-porukom svim nastavnicima i studentima te ju prenosimo u cijelosti:

“Poštovani svi,

zgrožen sam činjenicom da jedan nastavnik našeg Fakulteta, kako sam ističe, u nemogućnosti institucionalnog progona, preko fakultetske mailing liste huška nastavnike i studente na iskazivanje prijezira prema političkim neistomišljenicima, postavljajući se u ulogu moralnog i civilizacijskog arbitra, a ne navodeći pri tome što je “krivac” točno rekao.

Tješi me ipak pomisao da živimo u slobodnoj, demokratskoj i pluralističkoj Hrvatskoj u kojoj imamo slobodu mišljenja i političkog djelovanja, bez straha od inkvizitora i/ili ideoloških komesara koji će propisivati što se smije, a što ne smije govoriti i dehumanizirati one koji nisu na “liniji”. Smatram također da se fakultetska mailing lista ne
bi trebala koristiti za političke obračune u izbornoj kampanji.

Nino Raspudić, Odsjek za talijanistiku

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr