Kerum se vraća se na nacionalnu političku scenu i izlazi na parlamentarne izbore

foto HINA / Mario STRMOTIÆ / ml

Nekadašnji splitski gradonačelnik Željko Kerum vraća se na nacionalnu političku scenu – izlazi na parlamentarne izbore.

Već dvanaest godina u Splitu smo vodeća stranka po broju mandata u Vijeću, a to su tri izborna ciklusa: znači HGS je ima 25 vijećnika, HDZ 19 i SDP 17, jedan gori-doli. A u Splitsko-dalmatinskoj županiji smo drugi. Lideri smo u 10. jedinici, imamo čime na izbore..’, kazao je Slobodnoj Dalmaciji.

Na izbore će, kaže, samostalno. ‘Imamo šansu, iako je prag visok, pet posto, 11.000 glasova, nije to šala. Jedina teškoća je što je županija podiljena u dvi izborne jedinice, pa su Kaštela i Trogir u devetoj… Izlazimo na izbore u Dalmaciji, mi smo se tu pozicionirali i tu želimo bit vodeći. Nešto ko IDS u Istri, iako se ne bi uspoređiva s njima, ideološki i slično, skroz smo drugačiji’, kazao je Kerum.

Kaže da će biti iznenađenje izbora i da je nabliži narodu. ‘Mi smo stalno među ljudima, a ja se mogu poistovjetit i s bravaron i s ribaron, s ekonomiston i s doktoron. Ljudi u nama vide glas koji će ih zastupat, nas uvik mogu nazvat’, misli Kerum.

‘Uz pomoć Boga i naroda, ja san u parlamentu, ja san u koaliciji s narodon’, dodaje.

‘Suradnja neće bit ideološka, ni svjetonazorska, nego interesna, a reka san – meni je interes Dalmacija. Ministarstvo turizma dovest, novce iz poreza ulagat ovde, infrastruktura i ostalo…’, pojašnjava.

Na pitanje je li spreman surađivati s SDP-im, odgovara: ‘Ja san desno orijentiran sto posto, ali to nije bitno, bitno je da si čovik. Ništa bolji nije SDP od HDZ-a, oni odbace čovika ko staru krpu… Da je bilo imalo političke kulture i pristojnosti, nakon dvanaest godina suradnje s HDZ-om, ako sa tražija sastanak s Plenkovićen, triba mi se barem javit i reć da ne računa s nama…’

A što je sa Škorom? ‘U Škore nema mukte. U mene se ilo i pilo, a u njega ako popiješ čašu vina, on će ti je naplatit. Nek ti otpiva “Milo moje” – naplatit će ti i to. Parkiraj auto, žena ti trudna, mora u bolnicu, platit ćeš mu i parking. U mene tako nije. Ja se čudin njegovu medijskon guranju, a non-stop je vezan poslon za državu i HDZ, od Croatije Records pa dalje. Smatran da u devetoj i desetoj jedinici ima slobodnoga prostora za mene, da su to moji birači i – eto… Škoro tu nema šanse proć kraj mene. A HDZ nema koga suprostavit Škori u te dvi jedinice. Evo, reci, koga će, moga bi jedino Plenković jedan na jedan. A moj izlazak na izbore je i HDZ-u medvjeđa usluga…’, obrazlaže.

Na pitanje je li kontaktirao sa Škorom, u svom stilu odgovara: ‘Je, kad smo uzeli sto kartona vina. Moga je dat bar jedan karton gratis na sto komada…’

Što je s firmom ‘Kerum’ u stečaju? Kažu da je ostalo dosta dugova?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr