Koordinacija GI Narod odlučuje Cetinskog kraja: ‘Režim je činio sve da difamira, ocrni i poništi volju birača iskazanu u potpisivanju referendumske incijative’

Foto: Narod odlučuje

“Ono što je trebalo dokazati je dokazano, a to je da imamo protunarodnu, protu-referendumsku, protugrađansku i protudemokratsku vlast. Ovom prilikom zahvaljujem i čestitam svim volonterima i koordinatorima na odličnom i časno odrađenom poslu u našem kraju u kojem ste omogućili da 20% birača bez straha i jasno iskažu svoju želju za pravednijim izbornim pravilima”, ističe koordinacija za cetinski kraj, kojeg potpisuje Miljenko Marić, prof. u dopisu medijima vezano za pokušaje Ministarstva uprave da difamira, ocrni i poništi volju birača iskazanu u potpisivanju referendumske incijative “Narod odlučuje”.

> (VIDEO) Miljenko Marić iz GI Narod odlučuje: ‘Promjena izbornog sustava preduvjet je svih promjena u Hrvatskoj!’

> (VIDEO, FOTO) Podolnjak, Raspudić i Miljenko Marić na tribini ‘Promjena izbornoga zakona’: ‘Kome ne odgovara volja naroda?’

> Pročitajte što je Ministarstvo uprave odgovorilo na predstavku o netransparentnosti i nedemokratičnosti prema GI Narod odlučuje!

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zakon nije zabrinut za sitnice
(De minimis non curat lex)

Od početka do kraja procesa referendumskih inicijativa (svih) koje je pokrenuo narod, režim je sve činio da one ne uspiju ili da ih difamiraju i spriječe.

Od ukupnog broja potpisanih za referendum o promjeni izbornih pravila u Ustavu koji je provodila građanska inicijativa “Narod odlučuje” samo za potpise za 1. knjigu prikupljeno je 412.325 što je preko 10% od potrebnih potpisa, a režim je poništio:

1. duplih potpisa (7.488) ili 1,81 %
2. nisu u registru birača (1.844) ili 0,44%
3. nisu punoljetni (365) ili 0,08%
4. nisu hrvatski državljani (332) ili 0,08%
5. preminuli ili umrli (120) ili 0,029%
6. nečitki i slično (30.726) ili 7,45% (odnosno 75% od ukupno poništenih što je čista krađa ili namjera da se poništi volja birača).

Za prvo pitanje su nam rekli da je ispravnih 371.450 (ili 99,13%), nedostaje 3.290 (ili 0,87%). Tako nas se vara, krade i laže i to profesionalno i vjerodostojno.

Poništenih 30.726 (7,45%) bez jasnih kriterija, u netransparentnom okružju te se u tom broju kao i u moguće onima koje su naveli kao duple 7.488 (1,81%), a koje inicijativa ne može nikako provjeriti, kao i one koji nisu u registru birača 1.844 (0,44%) krije se tajna tih 0,87% (3.290) koji nam nedostaju, a koji su ‘specijalnom akcijom’ poništeni.

‘Čini im se da nisu uspjeli, čini se da nema potpisa’…kaže premijer.

Čini se meni da imamo posla sa elementarnim zlom koje nam se uvuklo u državni sustav i koji ne preza od ničega da ostane na vlasti!?

Sada su se drznuli i prijetiti Zakonom i DORH-om i tako svom narodu ubijati volju za slobodom i građanskim aktivizmom te moć i silu uspostavljaju kao glavni argument i element vladanja.

Nema kazne bez zakona (Nulla poena sine lege), a mnogi zakoni su šuplji i prazni i to namjerno kako bi ih se s pozicije moći moglo zlorabiti te kako bi se narod mogao tlačiti.

Ono što je trebalo dokazati je dokazano, a to je da imamo protunarodnu, protu-referendumsku, protugrađansku i protudemokratsku vlast.

Ovom prilikom zahvaljujem i čestitam svim volonterima i koordinatorima na odličnom i časno odrađenom poslu u našem kraju u kojem ste omogućili da 20% birača bez straha i jasno iskažu svoju želju za pravednijim izbornim pravilima.

Narodu pripada ustavno pravo na neposrednu demokraciju koju nam onemogućavaju i otežavaju, ali neće nas pokolebati niti zaustaviti!

Miljenko Marić, prof.
Koordinator građanske inicijative za cetinski kraj
Sinj, 18.10.2018.
O blagdanu sv.Luke

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr