Marijana Petir: ‘Bez novaca i infrastrukture učinili smo čudo, pobijedila sam i Krešu Beljaka’

Foto: facebook /Marijana Petir

“Bez stranačke infrastrukture i novaca za kampanju napravili smo čudo i osvojili gotovo 50 000 glasova. Pobjedila sam stranke koje imaju saborske zastupnike, ministre, gradonačelnike… Pobjedila sam i Krešu Beljka jer su HSS-ovci glasovali za mene a ne za njega i pokazali mu na taj način da ga ne žele za predsjednika.” – istaknula je Marijana Petir dan nakon objave rezultata izbora za Europski parlament.

Marijana Petir: ‘Nismo osvojili još jedan mandat u Europskom parlamentu, ali pokrenuli smo cijelu Hrvatsku’

Sa svojom nezavisnom listom Marijana Petir osvojila je 4,40% odnosno 47.358 glasova birača.

Njezinu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Danas, nakon prospavane noći i analize izbornih rezultata, mogu reći da sam iznimno ponosna na ostvareni rezultat i neizmjerno zahvalna svim građankama i građanima koji su podržali moju nezavisnu listu. Bez stranačke infrastrukture i novaca za kampanju napravili smo čudo i osvojili gotovo 50 000 glasova. Pobjedila sam stranke koje imaju saborske zastupnike, ministre, gradonačelnike… Pobjedila sam i Krešu Beljka jer su HSS-ovci glasovali za mene a ne za njega i pokazali mu na taj način da ga ne žele za predsjednika. Rezultati pokazuju da sam u Gradu Zagrebu dobila 13.146 glasova, čak 7.088 glasova više nego 2014. godine. A više glasova u odnosu na 2014. godinu dobila sam i u Splitsko-dalmatinskoj, Sisačko-moslavačkoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj, Požeško-slavonskoj i Istarskoj županiji te dijaspori. Ovi rezultati potvrda su da ste prepoznali i nagradili moj rad u EU parlamentu, gdje sam se zalagala za narod, za običnog malog čovjeka, za interese naše Domovine i za općeljudske vrijednosti. Oni su svakako i poticaj i ohrabrenje za moj daljnji rad. Hvala vam od srca!” – poručila je Petir.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr