Međunarodni revizori izbacili zagrebačku podružnicu koja je radila za Todorića

Foto: Fah

Revizorska mreža Baker Tilly International objavila je u petak da je Baker Tilly Hrvatska d.o.o., njezina nezavisna tvrtka članica u Hrvatskoj, izašla iz globalne mreže 1. listopada ove godine, slijedom čega ta revizorska tvrtka više nema ovlasti djelovati kao dio tog brenda te se ne smije predstavljati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s Baker Tilly.

Baker Tilly Hrvatska d.o.o. postala je poznata široj javnosti početkom ove godine kao jedna od revizorskih tvrtki koje su godinama revidirale financijska izvješća Agrokora i njegovih kompanija.

“Baker Tilly Hrvatska d.o.o., koja je na tržištu bila poznata kao Baker Tilly i prethodno pod imenom Baker Tilly Discordia, više nema ovlasti djelovati kao dio brenda Baker Tilly, te se ne smije predstavljati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s Baker Tilly”, stoji u priopćenju koje potpisuje voditeljica komunikacija i poslovnog razvoja Baker Tilly Internationala Rachel Spraggons.

U današnjoj se objavi pojašnjava da se ime Baker Tilly International odnosi na globalnu mrežu tvrtki članica, od kojih je svaka odvojena i neovisna pravna osoba. Baker Tilly International, tvrtka s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, ne pruža usluge klijentima. Usluge se pružaju na regionalnoj i nacionalnoj razini od strane tvrtki članica Baker Tilly International. Tvrtke članice Baker Tilly International nisu članovi jednog međunarodnog partnerstva, te nisu na bilo koji drugi način pravni partneri jedne drugima, niti je ijedna tvrtka članica odgovorna za usluge ili aktivnosti druge tvrtke članice. Iako neke od tvrtki nose naziv Baker Tilly, vlasništvo ovih tvrtki nije zajedničko, a one također nemaju isto vlasništvo kao Baker Tilly International, pojašnjava se.

“Bivša tvrtka članica, koja je na tržištu u Hrvatskoj radila pod imenom Baker Tilly Hrvatska d.o.o., je posebna pravna osoba i sama je odgovorna za svoje djelovanje. Baker Tilly International niti bilo koja njegova tvrtka članica nema više nikakvih poslovnih odnosa s Baker Tilly Hrvatska d.o.o., kao niti s njihovim partnerima, zaposlenicima ili povezanim tvrtkama”, zaključuje se u priopćenju.

Inače, nakon što je krajem ožujka ove godine izvršni direktor ruske banke VTB Jurij Solovjev izrazio sumnju u Agrokorova financijska izvješća te izjavio kako su “problemi u kompaniji nastali zbog nepravilnosti u vođenju poslovnih knjiga za što su odgovorni vlasnici i menadžment, i to u dužem vremenskom razdoblju” iz Baker Tillyja Hrvatska su Hini izjavili da su tijekom godina u svojoj reviziji pojedinačnih članica Grupe utvrdili određene nepravilnosti, ali da su ih iskazali u svojim pojedinačnim izvještajima. “Te pojedinačne pogreške ispravljene su u konsolidacijskim paketima”, naveli su tada u odgovoru Hini.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/gs