Načelnik Kumrovca nakon sastanka s kineskom investitoricom: Obnova političke škole pomoći će razvijanju turizma u Kumrovcu

Foto: fah

Nakon što je nedavno kupila bivšu političku školu u Kumrovcu, rodnom mjestu jugoslavenskog komunističkog diktatora Josipa Broza Tita, za 14,09 milijuna kuna, kineska investitorica Jiang Yu zainteresirana je za daljnja ulaganja u Krapinsko-zagorsku županiju te planira obnoviti hotel u Krapinskim toplicama, izgraditi dom za starije, novi hotel i turističke vile.

(VIDEO) Kinezi kupili Političku školu Josip Broz Tito u Kumrovcu: U planu stvaranje spomen-parka komunističkom diktatoru i zločincu

Marcel Holjevac: Hoće li na ulazu u tematski park ‘Titoville’ u Kumrovcu Kineze dočekivati Šerbedžija u uniformi maršala, ili Manolić osobno?

Kinezi za 14 milijuna kuna kupili bivšu komunističku Političku školu u Kumrovcu

Podsjetimo, u sklopu projekta obnove političke škole, kineska investitorica Yu u svibnju ove godine izrazila je i ideju o stvaranju spomen-parka Josipu Brozu Titu.

Jiang Yu u utorak je sudjelovala na sastanku s krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom, načelnikom općine Kumrovec Robertom Šplajtom te predsjednikom Općinskog vijeća Krapinskih Toplica Zvonkom Očićem, gdje je najavila da planira obnoviti hotel u Toplicama te izgraditi dom za starije, novi hotel i turističke vile.

Najavila je i izgradnju centra tradicionalne kineske medicine u Krapinskim Toplicama, kakvi već postoje primjerice u Italiji, Njemačkoj i Austriji. Iako nije otkrivala visinu ulaganja na području Krapinskih Toplica, Yu je rekla svoje ciljeve.

“Krapinske toplice su za nas vrlo važne, ondje želimo napraviti naš prvi Centar za tradicionalnu kinesku medicinu. Sredinom studenoga organizirat ćemo konferenciju na kojoj će sudjelovati stručnjaci kineske medicine iz cijelog svijeta i stotinjak sudionika iz Kine”, kazala je Yu, koja smatra da će njezini planovi donijeti brojne benefite lokalnom stanovništvu.

(VIDEO) U sjeni kineskog premijera: Gospođa Yu stigla u Kumrovec kako bi ‘oživjela’ Političku školu

Želi li kineska bogatašica kupiti zgradu u Kumrovcu iz ‘poštovanja prema Titu’?

Župan Kolar je pojasnio kako je na današnjem sastanku upoznat s dinamikom radova vezanom uz bivšu političku školu u Kumrovcu, ali i pokretanje projekta vezanog uz Krapinske Toplice.

“Raduje me da bismo u Kumrovcu već sljedeće godine, u kasno proljeće ili rano ljeto, mogli imati objekt u funkciji, u prvoj fazi. U drugoj slijede neke nadogradnje i novi sadržaji” izjavio je Kolar.

“Drago mi je da je gđa Yu prepoznala Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u koju se isplati ulagati”, također je ocjenio Kolar te najavio da je županija spremna za izdavanje građevinskih dozvola za te projekte u najkraćem zakonskom roku.

Načelnik Kumrovca Šplajt također je rekao kako očekuje skori početak radova i dovršetak prve faze obnove bivše političke škole iduće godine.

“Vjerujemo da će to pomoći u razvijanju ne samo turizma u Kumrovcu i cijeloj okolici, nego da ćemo i gospodarski ojačati i moći živjeti od svojih izvora”, kazao je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr