Nagodbu s Uskokom postigla još jedna suoptuženica bivšeg Bandićeva tjelohranitelja

Foto: fah

Nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom na rad za opće dobro, novčanu kaznu od 50 tisuća kuna i povrat 220 tisuća kuna nezakonite dobiti osuđena je Sanja Bančević Medenica koju je Uskok teretio za izvlačenje gradskog novca u grupi koju je vodio Robert Ljutić, suradnik i bivši tjelohranitelj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Još jedan Bandićev suoptuženik u aferi Agram priznao nedjelo i postigao nagodbu s Uskokom

Nakon što je prihvatio USKOK-ovu žalbu, Vrhovni sud odbio Bandićevu žalbu u “aferi štandovi”

Drugooptužena Bančević Medenica s Ljutićem je, prema tvrdnjama Uskoka, podijelila najmanje 440.000 kuna. Stoga je nakon nagodbe pravomoćno osuđena na povrat polovine tog iznosa, ali i novčanu kaznu te godinu dana zatvora koji su joj zamijenjeni radom za opće dobro.

Nezakonitosti u kojima je za dodatnih 53 tisuće kuna oštećena i udruga Zajednica folklornog amaterizma Grada Zagreba (ZAFAZ) navodno su se događale od ožujka 2013. do kraja siječnja 2016.

Ljutić je u to vrijeme bio na nekoliko dužnosti u gradonačelnikovu uredu, ali i, po tvrdnjama tužiteljstva, stvarni voditelj tvrtke za organizaciju kulturnih manifestacija u kojoj je Bančević Medenica bila direktorica. Istovremeno udrugu ZAFAZ, čiji je novac zapravo korišten za poslovanje Ljutićeve tvrtke, vodio je optuženi Drago Topolovac.

Kao predsjednik ZAFAZ-a Topolovac je, prema optužnici, “neosnovano nalagao plaćanja u korist navedenog trgovačkog društva”, dok je Bančević Medenica ZAFAZ-u ispostavljala fakture za usluge koje stvarno nisu obavljane.

Sredinom rujna nagodbu s tužiteljstvom postigla su još trojica optuženika. Stijepo Zorić uvjetno je osuđen na šest mjeseci, uz rok kušnje od godinu dana, Željko Marković na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci, a u zatvor neće ići ako u naredne tri godine ne ponovi nedjelo te Goran Pribetić, također na 10 mjeseci, ali uz rok kušnje od pet godina.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/sv