Foto: snimka zaslona

Udruga U ime obitelji uputila je Zahtjev za dodjelu policijske zaštite dr. Željki Markić, predsjednici udruga U ime obitelji, zbog fotomontaže na naslovnici tjednika Novosti koji izdaje Srpsko narodno vijeće s namjerom širenja mržnje i netrpeljivosti. Nakon ove objave još jednom se oglasio glavni urednik “Novosti”, Nikola Bajto, i to u razgovoru za Crol gdje opravdava postupke.

Kao za Milanku Opačić: U ime obitelji zatražila policijsku zaštitu za dr. Markić zbog fotomontaže Novosti

“Ne vidim sličnost sa ‘slučajem Opačić’ gdje je obavljena lažna fotomontaža, a ovom slučaju je objavljena istina. Željka Markić kaže da je prikazana s hitlerovskim brčićima, međutim ona sama vidi te brčiće. Hitlerovskih brčića na fotografiji nema”, kazao je.

(VIDEO) U ime obitelji: Novosti SNV-a zloporabile proračunski novac namijenjen srpskoj nacionalnoj manjini

“Zašto ona vidi te brčiće ne znam, možda je to njezin odgovor na pitanje ispod fotografije, ‘Koliko fašizma?’. Možda ona nama odgovara da su to hitlerovski brčići ispod tog crnog pravokutnika, mi to ne znamo jer to doista nije na našoj naslovnici, tu je jedan pravokutnik iznad usana. On nije niti u obliku Hitlerovih brčića, a zašto vidi brčiće tamo gdje ih nema, to je njezin odgovor na naše gore spomenuto pitanje”, dodaje Bajto.

Napominje i “kako je važno reći da je Milanka Opačić dobivala prijetnje zbog lažne fotomontaže”.

“Riječ je o namjernoj laži da je ona bila na nekom skupu na kojem nije bila, a i HND je to osudio. U slučaju naše montaže riječ je o postavljenom pitanju na koje je gospođa Markić dala odgovor danas. Ovo je običan spin i to je naprosto smiješno”, završno je rekao Nikola Bajto.

Podsjetimo, Pupovčeve “Novosti” su objavile na svojem Facebooku fotografiju s fotomontažom dr. Željke Markić. Fotografijom najavljuju svoj sljedeći broj – “Najnovije Novosti od petka na kioscima: Navali Željka!”

“Draga Željka, u novom broju Novosti ekskluzivno pročitaj specijalni dossier o Željki Markić, veliku reportažu o Željki Markić, najnovije vijesti iz zemlje i svijeta o Željki Markić, životni intervju Željke Markić sa Željkom Markić te briljantnu kolumnu Željke Markić o Željki Markić! Jesi li sada sretna, Željka?”, poručuju iz “Novosti” na Facebooku.

U ime obitelji ranije je na konferenciji za tisak upozorila na zloporabu 3,2 milijuna proračunskog novca koji je Savjet za nacionalne manjine za 2016. dodijelio Srpskom narodnom vijeću za tiskanje tjednika Novosti u sklopu ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina, što uključuje promicanje jezika, običaja i kulture manjinskih naroda.

Tako je udruga U ime obitelji zatražila da se tjedniku Novosti Srpskog narodnog vijeća prestanu isplaćivati sredstva iz proračuna RH te da im se zabrani javljanje na natječaje sljedeće 3 godine.

Potpišite peticiju da se zaustavi vrijeđanje Hrvata i Republike Hrvatske iz džepova hrvatskih građana, koju je potpisalo više od 15.500 ljudi:

https://potpisi.me/peticija/zaustavimo-financiranje-vrije%C4%91anja-hrvata-i-republike-hrvatske-iz-na%C5%A1ih-d%C5%BEepova

Izvor: narod.hr