Novi pomoćnici ministra zdravstva Vili Beroš i Gordan Žanić

Foto: Fah

Hrvatska Vlada u srijedu je na zatvorenome dijelu 77. sjednice utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH) i Vijeća za opće poslove (GAC-Art. 50) koji će se održati 29. siječnja, a raspravljala je i o kadrovskim pitanjima, pa su tako prof. dr. sc. prim. Vili Beroš i Gordan Žanić imenovani pomoćnicima ministra zdravstva.

Vlada je povukla ovlaštenje državnoj službenici Elizabeti Repić Perković za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, te je predstojnikom Ureda državne uprave u toj županiji temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju imenovala Tihomira Kvakarića.

Ponovno je dano ovlaštenje državnom službeniku Boži Zebi za obavljanje poslova zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a najduže do šest mjeseci, jer mu dosadašnje ovlaštenje istječe 27. siječnja 2018.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Stručnog povjerenstva za praćenje sigurnosti opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata Sabina Škrtić, zamjenik predsjednice Srdjan Vlaović te članovi Marijan Varga, dr. sc. Nikola Vištica, Darko Markotić, Branko Poljak i David Korošec. Novim je predsjednikom Stručnoga povjerenstva, kao predstavnik ministarstva iz područja energetike imenovan Domagoj Validžić,  a zamjenicom predsjednika, koja je po položaju kao predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike, Barbara Dorić.  Novim je članovima Stručnog povjerenstva za praćenje sigurnosti opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata, kao predstavnika ministarstva iz područja energetike, predstavnika Hrvatske energetske regulatorne agencije, te predstavnika energetskih subjekata s najvećim udjelom na tržištu nafte i naftnih derivata u veleprodaji, Vlada imenovala Damira Štambuka, dr. sc. Nikolu Višticu, Darka Markotića, Vladimira Kuzmića i Borisa Antolovića.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Nacionalnoga vijeća za kibernetičku sigurnost Petra Vitasa. Novim je članom toga Nacionalnoga vijeća, kao predstavnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Vlada imenovala Davora Speveca.

Vlada je u Povjerenstvo za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, sukladno Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama (Narodne novine, broj 128/17) imenovala predstavnika Stipu Mamića, zamjenicu predstavnika Tanju Malinac, predstavnicu Mariju Pećanac i zamjenicu predstavnice Kristinu Hrgar te predstavnika Matiju Kikelja i zamjenicu predstavnika Sandru Pipunić.

Vlada je imenovala Milana Plećaša ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju, temeljem prijedloga Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, a nakon provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. Vlada je predložila imenovanje Frane Luetića za direktora društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednike i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za RH, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

Vlada je, zbog isteka mandata, koji istječe 27. siječnja 2018., Hrvatskom saboru na donošenje uputila odluku o razrješenju  predsjednika i članova Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, i to: Petra-Pierrea Mateka, Branke Bjedov Kostelac, Marija Radakovića, Silvane Božić i Gordane Letica.
Istodobno, Vlada je utvrdila odluku i uputila je u Hrvatski sabor na donošenje, o imenovanju dr. sc. Ante Žigmana novim predsjednikom Upravnoga vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, te Antuna Palarića, dr. sc. Tomislava Ridzaka, Ilijane Jeleč i Jurice Jednačka novim članovima Upravnoga vijeća, priopćeno je iz Vlade RH.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/sš

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.