Oleg Butković, novi ministar prometa koji se zalaže za uvođenje vinjeta

Oleg Butković, dipl. ing., gradonačelnik Grada Novi Vinodolski predstavljen je u četvrtak na novinskoj konferenciji mandatara kao jedan od ministara koje će Orešković u petak Hrvatskom saboru predložiti za novu Vladu.

Butković je rođen 4. svibnja 1979. godine u Rijeci. Oženjen je, otac je jednog djeteta.

Na Pomorskoj školi u Bakru maturirao je 1998. godine, a 2001. godine završio je višu, a 2002. stekao je visoku stručnu spremu na Pomorskom fakultetu u Rijeci – smjer nautika. Na Pomorskom fakultetu u Rijeci 2004. godine je znanstveni novak, a 2008. godine upisao je doktorski studij na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Godine 2004. postao je predsjednik HDZ-a u Novom Vinodolskom, a 2005. godine izabran je za gradonačelnika Grada Novog Vindolskog. Godine 2009., u drugom mandatu izabran je na neposrednim izborima za gradonačelnika Grada Novi Vinodolski.

Godine 2012. izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Primorsko – goranske županije. Iste godine izabran je za člana Predsjedništva HDZ-a, člana Središnjeg odbora HDZ-a, člana Predsjedništva Nacionalnog vijeća HDZ-a te za predsjednika Odbora za promet, pomorstvo i veze.

Butković govori engleski jezik, a služi se talijanskim i njemačkim jezikom.

Izabran je na parlamentarnim izborima 8. studenoga 2015. godine za zastupnika HDZ-a u Hrvatski sabor.

Za Butkovića su autoceste nacionalno blago koje nije za prodaju.

“One su nacionalno blago kojim se nije dobro gospodarilo i ne treba ih prodavati u bescijenje kako bi se Hrvatska riješila duga. Posve suprotno, na njima se može zarađivati, a vinjete su jedno od središnjih pitanja. Učinit ćemo sve kako bi ih Hrvatska što prije uvela. Nema tu prevelike mudrosti. Matematika je jača od politikanstva. Mi ćemo autocestama bolje upravljati. Lijepo ih je vidjeti ljeti kad su prepune automobila, no čim turistička sezona prođe avetinjski su prazne. Zašto smo ih gradili? Da budu mrtvi kapital, da ih zbog neimaštine zaobilazimo u velikome luku…?”, rekao je Butković prošli tjedan za autostart.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah