Pet HUBOL-ovaca u utrci za predsjednika Komore: ‘Očekuju se velika iznenađenja’

Foto: Fah, hkl, HUBOL (Fotomontaža: Narod.hr)

Službeno je potvrđeno da je u vodstvu Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) došlo do raskola. Prije isteka roka za podnošenje kandidature za izbor predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK), zasebne kandidature su podnijeli predsjednica HUBOL-a dr. Ada Barić Gregurević i član Izvršnog odbora HUBOL-a dr. Krešimir Luetić.

Zanimljivo je da se radi o kolegama koje su paralelno uz funkcije u HUBOL-u istovremeno obnašali vodeće funkcije u HLK-u. Dr. Luetić v.d. predsjednika, a dr. Barić Gregurević dopredsjednice Komore.

Evo što nam je odgovorio dr. Luetić o navodnom pokušaju smjene predsjednice HUBOL-a d. Barić

Raskol u vodstvu HUBOL-a još je očitiji jer se u kandidaturi uz predsjednika trebao istaknuti i njegov zamjenik. Zašto tu okolnost nisu iskoristili za zajedničku kandidaturu, pokušali smo doznati od spomenutih liječnika.

Dr. Barić Gregurević za Narod.hr: Očekuju se velika iznenađenja

Na naš upit da nam pojasni novonastalu situaciju, Dr. Ada Barić Gregurević odgovorila je sljedeće:

“Odlučila sam se kandidirati na temelju široke podrške idejama i stavovima koje zastupam unutar HUBOL-a, ali i šire. Smatram kako ne postoji raskol u HUBOL-u nego otvorenost za različita mišljenja i stavove koji na razne načine doprinose razvoju liječničke struke u Republici Hrvatskoj. HUBOL je udruga građana koja počiva na demokratskim principima što dokazuje i broj najavljenih kandidatura na izborima u HLK od strane članstva.

Moj odnos s kolegom Luetićem je prije svega kolegijalan, cijenim ga i poštujem kao stručnjaka, ali i kao borca za status liječnika u društvu. Pošto Središnje izborno povjerenstvo HLK još nije objavilo kandidature, u ovom trenutku nažalost nisam u mogućnosti komentirati kandidate, ali Vas pozivam da i dalje pratite tijek događanja, jer se očekuju velika iznenađenja.”

Iako smo u nekoliko puta pokušali kontaktirati i dr. Luetića do zaključenja ovog članka, nismo dobili njegov odgovor.

Ostali kandidati također članovi HUBOL-a

Osim ovo dvoje liječnika, kandidaturu za predsjednika Liječničke komore podnijeli su i dr. Trpimir Goluža, dr. Miran Cvitković i dr. Hrvoje Tomasović, također članovi HUBOL-a

Ostali kandidati također članovi HUBOL-a

Osim ovo dvoje liječnika, kandidaturu za predsjednika Liječničke komore podnijeli su i dr. Trpimir Goluža, dr. Miran Cvitković i dr. Hrvoje Tomasović, također članovi HUBOL-a

Osim ovo dvoje liječnika, kandidaturu za predsjednika Liječničke komore podnijeli su i dr. Trpimir Goluža, dr. Miran Cvitković i dr. Hrvoje Tomasović, također članovi HUBOL-a.

Trpimir Goluža ponovno želi postati šef Hrvatske liječničke komore: ‘Dr. Krešimir Luetić već više od pola godine uzurpira poziciju predsjednika Komore

Inflaciju HUBOL-ovih kandidata za predsjednika Komore prokomentirao nam je jedan od kandidata, dr. Goluža, osnivač i prvi predsjednik HUBOL-a:

“Vodstvu udruge predložio sam da se, kao i za prošle izbore u Komori, zbog interesa većeg broja članova na razini HUBOL-a održe predizbori te da na taj način svi članovi Udruge izaberu zajedničke kandidate HUBOL-a za predsjednika i zamjenika predsjednika Komore. Prijedlog iz meni nepoznatih razloga nije usvojen.”

Izvjesno je da će i u narednom petogodišnjem mandatu Komoru voditi netko iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika, no vrlo je vjerojatno da će zbog novonastale situacije doći do fragmentiranja najveće i najbrojnije liječničke udruge u državi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.