Peternel za Narod.hr: Zadravec je postala dosjetljiva tek kad je shvatila da neće postati ravnateljica

Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Dr. sc. Igor Peternel, predstojnik Ureda potpredsjednika Hrvatskoga sabora Miroslava Škore i predsjednik Odbora za ljudska prava Domovinskog pokreta za Narod.hr komentirao je aktualna događanja na hrvatskoj političkoj sceni.

Gradonačelnik Zagreba imenovao je dio uprave i nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga, zbog čega će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet. Na pitanje čini li mu se da mediji prilično blago ističu da je gospodin Tomislav Tomašević prekršio predizborno obećanje o imenovanjima, Peternel odgovara:

“Većini medija je gospodin Tomašević izabrani pulen već godinu dana. Niti dva tjedna je na vlasti, a već ima problem s Povjerenstvom za sukob interesa, brže nego bilo koji HDZ-ovac. Normalno da su mediji u čudu i ne znaju kako se postaviti. (…) Odstupio je od svojih predizbornih obećanja, odstupit će on više puta, od početka sam govorio da se tu ništa neće promijeniti.”, kazao je dr.sc. Peternel.

> Nakon odluke Povjerenstva o sukobu interesa i pokretanju postupka, oglasio se i Tomašević

O Glavaševiću: O njihovoj toleranciji dovoljno govori to da bi oduzimali pravo drugima da djeluju suprotno njihovim načelima

O istupu Bojana Glavaševića i napadu na udruge civilnog društva među kojima je i udruga U ime obitelji kaže:

“Tu se pokazuje njihov liberalizam. Tolerantni su samo do mjere koliko se slažete s njihovim mišljenjem, preko toga, postaju manje tolerantni, a više rigidni. Sve ono što su predbacivali nama da smo radili u argumentiranoj kampanji u kojoj smo samo govorili o tome koliko koje udruge troše novaca i da se udruge trebaju ‘outati’ i objasniti građanima da su ideološki profilirane sada radi Glavašević, stotinu puta više i pokazuje da smo mi bili u potpunosti u pravu. Gospodin Glavašević je dio civilnog društva i pokazuje koliko su tolerantni i koliko su ikad bili predani zaštiti ljudskih prava, ako bi oduzimali pravo drugima da djeluju suprotno njihovim načelima.”

S Peternelom smo nedavno razgovarali o suradnji SDP-a i određenih udruga civilnog društva i pojedinaca koji su sada politički aktivni u platformi Možemo. U svjetlu tog razgovora, pitali smo ga kako komentira njihovu suradnju u Zagrebu.

“Sudjelovao sam u civilnom društvu i točno znam tko je tko u tom bazenu. SDP je, dok je bio jak, producirao određenu civilnu scenu koja je bila skriveno parapolitičko tijelo, još radikalnije. SDP se raspada, a Možemo je pojeo svoju majku. Sada vidimo stapanje SDP-a i Možemo.”

> Peternel za Narod.hr: ‘Ljevica ovaj tragični slučaj pretvara u političku platformu za torbarenje ideologijom’

O Vinogradskoj: “Radi se o obračunu unutar HDZ-a”

Osvrnuo se i na previranja unutar KBC Sestre milosrdnice:

“Radi se o obračunu unutar HDZ-a. Prof. Zadravec se nije sjetila tih nepodopština, dok nije shvatila da neće postati ravnateljica. Kako slabi njena moć, tako je ona sve više dosjetljiva i raspoložena reformirati hrvatsko zdravstvo. Imamo pojavu reformatora koji sami imaju problema sa sustavom. Vjerojatno je ono što prof. Zadravec govori istina, no problematičan je tajming. Ipak dobro je kad tad doznati o čemu se radi.”, zaključio je Peternel za Narod.hr.

Razgovor u cijelosti pogledajte na poveznici:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr