Marijana Petir: EU gotovo polovicu svog proračuna izdvaja za poljoprivredu i ruralni razvoj

Foto: Narod.hr

Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir (HSS) otvorila je danas svoj Središnji ured u Zagrebu gdje je povodom Svjetskog dana hrane održala konferenciju za medije.

Marijana Petir istaknula je kako je Opća skupština UN-a proglasila 2014. godinu Međunarodnom godinom obiteljskih gospodarstava (OPG), što govori o njihovoj važnosti. “U skladu s time tema ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane “Nahrani svijet, brini o zemlji” također nastoji skrenuti pozornost na važnu ulogu OPG-a u iskorjenjivanju gladi i siromaštva u svijetu”, kao pokretača ruralnih sredina, čuvara tradicionalnih načina proizvodnje hrane i okoliša.

“EU gotovo polovicu svog proračuna izdvaja za poljoprivredu i ruralni razvoj”, naglasila je Petir, dodavši kako “Bez samodostatnosti u proizvodnji hrane nema stvarnog suvereniteta države, a bez “čovjeka na selu ruralni prostor gubi svoju svrhu i propada”.

“Danas više nego ikad se trebamo založiti za obiteljska poljoprivredna gospodarstva”, zaključila je Petir.

Središnji ured u Zagrebu će, uz već postojeće regionalne urede eurozastupnice Petir u Sisku, Osijeku, Splitu i Bjelovaru, osiguravati svim građanima pristup informacijama o aktivnostima i inicijativama zastupnice, te će pružati pomoć i savjete građanima, gospodarstvenicima, poljoprivrednicima, nevladinim udrugama i zainteresiranoj javnosti pri rješavanju njihovih upita vezanih uz područja iz djelokruga djelovanja zastupnice Petir.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: Narod.hr