Prošla opasnost na poplavljeno poručju Ogulina, HV se vraća u matične postrojbe

Na poplavljenom ogulinskom području prošla je opasnost, a Stožer civilne zaštite je raspušten, zaključeno je u srijedu na sastanku Stožera, te je istaknuto da su sve službe u proteklih nekoliko dana profesionalno odradile posao u obrani od poplava, a pripadnici Hrvatske kopnene vojske (HKoV) Os RH koji su bili angažirani, vraćaju se u svoje matične postrojbe.

Sveukupno 58 pripadnika i pripadnica HKoV-a s pripadajućom tehnikom, vozilima i ostalim materijalnim sredstvima, napustili su područje Ogulina i do 18 sati, očekuje se dolazak svih pripadnika u vojarne, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.
Čelnici civilnih struktura grada Ogulina zahvalili su pripadnicima Oružanim snagama RH na cjelokupnom angažmanu i nesebičnoj pomoći u obrani i sanaciji poplavljenih područja, gdje su sudjelovali od nedjelje, dodaje se.

Raspušten ogulinski Stožer civilne zaštite

Na poplavljenom ogulinskom području prošla je opasnost, a Stožer civilne zaštite je raspušten, zaključeno je u srijedu na sastanku Stožera, te je istaknuto da je obrana od poplava u proteklih nekoliko dana odrađena dobro i da su sve službe profesionalno odradile posao.

Iz kriznog Stožera su naveli da je zbog obrane od poplava u proteklih nekoliko dana napunjeno 7.500 vreća pijeska, od čega je 5.500 otpremljeno po gradu stanovnicima Ogulina i za zaštitu ključnih objekata i infrastrukture.

Operativne snage se povlače, sada predstoji sanacija štete, čišćenje prometnica, dezinfekcija stambenih prostora, odvoz otpada i naplavina. Najveći dio predstojećeg posla odrađivat će Hrvatski crveni križ i gradska tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo, naveli su iz Stožera.

Karitas je također ponudio pomoć koja će stanovnicima biti proslijeđena putem ogulinskog župnika i Hrvatskog crvenog križa.

Trenutno je na raspolaganju 47 isušivača, a za sada je zaprimljeno 176 zahtjeva. Dodatni zahtjevi kontinuirno pristižu. Prioritet za isušivanje su stambeni prostori, naveo je zamjenik ogulinskog gradonačelnika Daniel Vukelja.

Gradonačelnik i načelnik Stožera civilne zaštite su se posebno zahvalili Hrvatskoj kopnenoj vojsci i generalu pukovniku Mati Ostoviću na vrhunski odrađenom poslu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/mt