Prvi nacionalni Hod za život: Okupilo se više od 15.000 sudionika

Prvi nacionalni Hod za život se održava danas pod geslom “Za život, obitelj i Hrvatsku”.

Tijek Hoda za život pratite ovdje:

11.41 sati – Kolona sudionika stigla je na Trga bana Jelačića. Prema informacijama organizatora ondje je preko 15.000 ljudi. Alan Hržica, voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo pozdravio je sve prisutne, a prije njega pjevačica Ivana Marić je otpjevala nekoliko pjesama. U tijeku je zabavno-glazbeni program na Trgu bana Jelačića na kojem će nastupiti još Jasmin Stavros i Tamburaški sastav Barabe.

10.54 sati – Kolona sudionika Hod za život krenula s Trga kralja Tomislava prema Trgu bana Jelačića. U koloni je uz dr. Željku Markić i Sanja Orešković, supruga premijera Tihomira Oreškovića.

10.50 sati – Na Strossmayerovom trgu počelo i okupljanje sudionika koji su za pravo žena na pobačaj. Potporu su im svojim dolaskom dali i neki političari poput SDP-ovaca Miranda Mrsića i Mirele Holy. Na transparentima poručuju: ”Moje tijelo nije javno dobro”, piše N1.

10.10 sati – Trg kralja Tomislava preplavljen je ljudima koji su došli dati svoju podršku Hodu za život. Prema informacijama organizatora, ondje je trenutno oko 2.500 ljudi.

Tijekom prolaska povorke između 11:00 i 12:00 sati, prometna će policija nakratko zaustavljati cestovni promet na križanjima Zrinjevca i tri ulice – Tesline, Ul. baruna Trenka i Hebrangove ulice. Na taj će način između 11 i 12 sati biti usporen promet tzv. Zelenim valom u smjeru istoka i zapada, pa se vozači mole da, ako mogu, koriste alternativne prometnice.

9.27 sati – Redari i volonteri već lagano pripremaju se za dolazak sudionika na Trg kralja Tomislava.

Dio atmosfere pogledajte ovdje:

O posebnoj regulaciji prometa više pročitajte OVDJE.

Kako bi se što bolje pripremili za dolazak na Hod za život ove subote s početkom u 10 sati prijepodne na trgu kralja Tomislava iz građanske inicijative savjetuju vam:

1. Povedite sa sobom ekipu: mamu, tatu, baku djeda, susjede, prijatelje, pse velike i male…

2. Obujte udobne cipele.

3. Ponesite bocu vode i sunčane naočale, biti će sunčano i toplo!

4. Oblikujte i ponesite sa sobom pozitivne transparente o ljepoti života, obitelji i naše Hrvatske.

Očekuje se pretežno sunčano i razmjerno toplo vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 12, a najviša dnevna od 22 do 24 °C.

Hod_za_zivot cipele6

Inače, Hod za život naziv je građanske inicijative čiji je cilj osvijestiti vrijednost, jedinstvenost i dostojanstvo života svakoga ljudskog bića, a majkama i obiteljima u Hrvatskoj pružiti potporu.

Inicijativa preko različitih aktivnosti želi posebno skrenuti pažnju na poštivanje nerođenog ljudskog života, kao preduvjeta za ostvarivanje svih ljudskih prava, bez obzira na spol, rasu, financijske i materijalne uvjete i dr.

Građansku inicijativu Hod za život čine brojne udruge i zajednice građana, kao što su: Život biraj, SKAC, U ime obitelji, Vigilare, Molitvena zajednica Srce Isusovo, Neokatekumenski put, Božja pobjeda te brojne druge, te obitelji i pojedinci.

Hodovi za život održavaju se već mnogo godina po cijelom svijetu. Sada se tim zemljama pridružila i Hrvatska, jer smatraju da je danas posebno važno skrenuti pozornost na poštivanje svakog ljudskog života i važnost obitelji jer ti čimbenici hrvatsko društvo i našu domovinu čine stabilnom i prosperitetnom.

Opće je poznata znanstvena činjenica da ljudski život započinje začećem.

hod za život kampanja

Hrvatska se nikada, kao danas, nije nalazila u lošijoj demografskoj situaciji, bez naznaka skorog oporavka. Hodom za život podsjetit ćemo da istraživanja pokazuju kako u Hrvatskoj bračni parovi imaju u prosjeku jedno dijete manje nego što bi to željeli i kako za to uglavnom navode ekonomske razloge.

Demografsko pitanje je najvažnije pitanje za Hrvatsku i njezinu budućnost.

Hodajući zajedno, navode organizatori inicijative, svjedočit ćemo radost što živimo u Hrvatskoj u kojoj želimo podizati svoje obitelji i odgajati djecu. Više pročitajte ovdje.

Hod za život: ‘U subotu ćemo hodajući zajedno slaviti život, obitelj i Hrvatsku!’

Željka Markić: Hrvatska je zemlja u kojoj želimo živjeti, podizati naše obitelji i imati djecu

Izvor: narod.hr
Photo: fb