Raspudić ministrici Obuljen-Koržinek: ‘Ili copy-pastate zakon ili amnestirate nacizam, a žigošete nacionalizam’

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić uputio je ministrici Obuljen-Koržinek pitanje tijekom rasprave o prijedlogu Zakona o elektroničkim medijima.

Raspudić je upozorio da se u Zakonu navodi da je zabranjeno poticati širenju mržnje i diskriminacije “na osnovi fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima”.

“Ja iz politološke literature znam za fašistički, nacistički i komunistički totalitarizam. Je li riječ o tipfeleru kojeg ste napravili 2009. pa ga sad opet prenijeli, što znači da i ne čitate ovo što donosite ili vi amnestirate iz nekog razloga nacizam, a žigošete nacionalizam, što je vrlo fluidan pojam – može biti od zdravog patriotizma pa do šovinizma?” – upitao je Raspudić, na što je Obuljen-Koržinek odgovorila:

“Ova definicija prenesena je iz zakona o suzbijanju diskriminacije. Ona nije pisana za ovaj zakon, a mi ćemo saslušati i razmotriti sve prijedloge, molim Vas nemojte imputirati da bi bilo koji totalitarni režim, a pogotovo nacistički koji je proizveo tolike zločine, amnestirana.”

Na to se Raspudić javio upozorivši na povredu poslovnika.

“Povreda poslovnika 238 – vrijeđanje zastupnika. Meni se imputira da ja na neki način relativiziram, a ja sam uočio da tu izostaje osuda i sankcioniranje nacizma. Očito je riječ o tipfeleru, Vi ste to priznali. Dakle, Vi mehanički copy-paste-ate, Vi ne čitate ovo što iznosite pred Hrvatski sabor, inače ne biste iznijeli ovakav tipfeler. Vrijeđa me, dakle, ova imputacija.” – poručio je Raspudić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr