Ravnateljica AOO-a poručila da virtualne edukacije za profesore nisu dovoljne; Divjak ustvrdila: ‘Kada napravi domaću zadaću bit će joj lakše’

Foto: fah Fotomontaža: narod.hr

Nakon što je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać izjavila kako virtualne edukacije učitelja i nastavnika nisu dovoljne i da tek sada kreću one uživo, Divjak je za N1 ustvrdila kako ravnateljica nije napravila domaću zadaću.

“Gospođa ravnateljica očito nije napravila domaću zadaću. Istina, ima ispriku. Tek je prije tri tjedna stupila na dužnost. Ja sam s njom poslije razgovarala i ukazala sam joj na podatke koje smo objavili i koji govore u prilog tome da su učitelji zadovoljni. Treba napraviti domaću zadaću, kada je napravi bit će joj lakše”, ustvrdila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Nastavila je kako su istraživanja MZO-a pokazala da je velika većina učitelja spremna. “Objavili smo i rezultate iz eksperimentalnog programa koji pokazuju da se samosvijest učitelja jesu li njihove kompetencije dobre za implementaciju novih načina učenja, poučavanja i vrednovanja čak i pojačavaju u smislu da su na početku kada su se procjenjivali su si dali ocjenu vrlo dobar, a na kraju su bili jako zadovoljni sa svojim postignućima”, ocijenila je ministrica.

>HDZ-ova ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje povukla izjavu o odgađanju ‘Škole za život’ nakon pisma Blaženke Divjak?

“Paralelno s time smo imali edukaciju u kojoj je prosječno aktivno sudjelovalo u osam mjeseci 30.000 učitelja, suradnika i ravnatelja u virtualnim učionicama i jednako tako u tri skupine su sudjelovali, u svakoj po tridesetak tisuća učitelja, u edukacijama uživo.

Imali smo uživo edukaciju prošle godine za 32.000 ljudi, u siječnju i veljači za 26.000 ljudi uživo preko 900 radionica diljem Hrvatske i sada smo imali u lipnju i srpnju 838 radionica uživo za 29.000 sudionika i 90 posto njih je ustvrdilo da su im korisne i da se osjećaju osnaženo krenuti u novu kurikularnu reformu.

Istina je da ćemo im podršku pružati tijekom cijele godine jer je to nužno i potrebno. Za sve njih to je prva sveobuhvatna reforma koja uključuje i veliku pripremu i jednako tako potpuno novi način rada u školama i oni mogu i dalje računati na našu podršku”, kaže Divjak.

Sindikat Preporod će Plenkoviću uručiti potpise 2980 učitelja za odgodu ‘Škole za život’

Sindikat Preporod najavio je da će premijeru Andreju Plenkoviću uručiti 2980 potpisa za jednogodišnju odgodu “Škole za život”. Predsjednik tog sindikata Željko Stipić naglasio je da je jednogodišnja odgoda “Škole za život” jedino što je ispravno prema djeci i roditeljima.

“Nedvojbena nepripremljenost učitelja i nastavnika za ‘Školu za život’ i njihova nedovoljna edukacija, propusti vezani uz opremanje škola i nabavu opreme, različiti uvjeti rada u našim školama rezultirat će ozbiljnim posljedicama”, istaknuo je Stipić.

“Učitelji su spremniji nego što se to percipira, čak i spremniji nego što oni to misle”, ustvdila je Divjak skupljene potpise. Namjeru sindikata da predaju potpise premijeru, a ne njoj komentirala je riječima da je reforma projekt Vlade.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1