Roditelji zasuli stranicu Grada Zagreba zbog diskriminacije: Djeca koja idu u gradske vrtiće oslobođena plaćanja, dok privatnih i vjerskih nisu

Foto: GettyImages

Roditelji djece koja pohađaju gradske vrtiće u Zagrebu do daljnjeg neće primati račune, objavljeno je jučer. Naime, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je u proceduru uputio izmjenu Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2020. godinu prema kojoj se roditelji/skrbnici korisnici dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb od 1. travnja 2020. u cijelosti oslobađaju plaćanja participacije u cijeni vrtića.

Ta odluka bi vrijedila do opoziva Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu Vlade RH.

Takva odluka, naljutila je roditelje djece koja pohađaju privatne i vjerske vrtiće jer se, kažu, na njih odluka ne odnosi zbog čega zaključuju da očito nisu sva djeca ista, prenosi zagrebancija.com.

Facebook stranicu Grada Zagreba zasuli su kritikama u kojima, između ostalog, poručuju da Grad ne bi trebao diskriminirati djecu.

“Tražimo od Grada da nas roditelje djece iz PRIVATNIH vrtića oslobodi plaćanja dok djeca ne idu u vrtiće, ali da isto tako PRIVATNIM VRTIĆIMA isplati ukupan novac kao da djeca idu u vrtić, kako bi oni mogli pokriti troškove, platiti tete koje će nasu djecu ponovo dočekati u vrtićima kada sve ovo završi!!! Reagirajmo danas i pozivam Grad Zagreb i sve odgovorne da reagiraju, da ne diskriminiraju djecu koja pohađaju privatne vrtiće i da učine da svako dijete ima pravo nastaviti svoj normalan život nakon ove krize! Vi imate tu dužnost i tu odgovornost. Roditelji pokrenimo se, stanimo u zaštitu vlastite djece i vrtića koje volimo!!!”, piše jedna majka.

“Nadam se da to znači da će u narednim danima (ako ne i sutra) izaći obavijest da se pomaže i roditeljima djece koja pohađaju privatne i vjerske vrtiće tako da se uplati puni iznos vrtićima kao da djeca idu u vrtiće kako bi isti mogli opstati dok traje ovo stanje”, upozorava druga.

“Kako vas nije sramota djecu diskriminirati i na njima rezati troškove. Oduvijek sam mislila da je naš Grad Zagreb prijatelj djece, nažalost ispostavilo se da nije“, napisala je razočarana majka.

“Evo potvrde da sva djeca i građani naseg Grada nisu jednaka. Jedni su jednakiji od drugih.”, napisali su iz najvećeg privatnog vrtića u Zagrebu Mali istraživač.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr