Savjet IDS-a jednoglasno za samostalan izlazak na izbore

Pula, 16.9.2015 - Èlan Savjeta IDS-a Giovanni Sponza, predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika i predsjednik IDS-a Boris Miletiæ tijekom sjednice Savjeta IDS-a u Puli. foto HINA/ Daniele SPONZA/ ua

Savjet IDS-a na sjednici u Pazinu donio je u srijedu navečer jednoglasnu odluku o samostalnom izlasku na parlamentarne izbore te očekuju da će im se pridružiti PGS, a predsjednik stranke Boris Miletić je rekao kako suradnju s SDP-om i njegovim partnerima nije prihvatio, jer “nije dobio jasan signal i poruku što ta koalicija misli raditi u iduće četiri godine.”

IDS očekuje da će im se pridružiti Primorsko-goranski savez (PGS), nakon odluke svojih stranačkih tijela.

Izrazivši zadovoljstvo atmosferom koja je vladala na sjednici Savjeta predsjednik IDS-a Boris Miletić rekao je da mu je drago što je jedna tako bitna odluka za građane Istre donesena jednoglasno. “IDS i PGS surađuju dugi niz godina, dijelimo jednake programske osnove a to su regionalizam i decentralizacija jer mislimo da hrvatske regije moraju biti snažno zastupljene u Hrvatskom saboru, a IDS i PGS to mogu svakako jamčiti svojim regijama”, istaknuo je Miletić.

Napomenuo je kako je IDS cijelo vrijeme inzistirao na programu, a ovom večerašnjom odlukom, kako je rekao “dokazao je da mu je stalo do konkretnih mjera i politika poput decentralizacije države i projekata za dobrobit življenja naših građana”.

Na pitanje novinara zašto IDS nije prihvatio suradnju sa SDP-om i njegovim koalicijskim partnerima, Miletić je odgovorio kako je IDS inzistirao na sadržaju te da dosad, kako je rekao “nije dobio jasan signal i poruku što ta koalicija misli raditi u iduće četiri godine”

Nije poznat njihov stav o decentralizaciji, odnosno hoće li Hrvatska u budućnosti ići ka dodatnom centraliziranju ili ćemo poput drugih najrazvijenijih europskih zemalja biti decentralizirana zemlja gdje će regije, gradovi i općine odnosno jedinice lokalne samouprave imati alate i ovlasti, ali i odgovornosti kao najbliže tijelo svojim građanima kako bi mogli unaprijediti i život i razvoj gospodarstva, rekao je Miletić.

“Uvjeren sam da građani prepoznaju dosljednost i vjerodostojnost IDS-ove politike u proteklih 25 godina, mi imamo stabilno biračko tijelo i mislim da će građani prepoznati i honorirati dvije ključne teme, a to su dosljednosti i vjerodostojnost IDS-a” , poručio je Miletić koji je izrazio vjeru kako će IDS osvojiti tri mandata jer je i do sada imao Klub zastupnika pa drži kako bi to bio logičan slijed događaja”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah