Suspendirani HSS-ovac Pongrac o Beljakovoj kampanji: ‘Čini sve da HDZ bez puno muke ostane na vlasti’

Foto: Zvonko Pongrac; Fotomontaža: Narod.hr

“Kako se zahuktava kampanja za europarlamentarne izbore, Krešo Beljak i ono malo preostalog članstva HSS-a pokušava privoliti da upravo njemu daju preferencijski glas kako na „amsterdamskoj listi” ne bi završio posve marginaliziran i postao društveno drugorazredna pojava”, navodi suspendirani predsjednik HSS-a Osječko-baranjske županije Zvonko Pongrac čije priopćenje prenosimo.

Pongrac za Narod.hr o Beljakovom ratnom putu: ‘Neka ga dokaže, jer ne vjerujem u te navode’

“U samo tri godine koliko je na čelu HSS-a, Beljak je uspio ne samo marginalizirati nego i posve eutanazirati HSS, ali i različitim političkim makinacijama i utjecati na znatno slabljenje SDP-a koji je trebao biti najjača oporbena stranka.  Svojevremeno, Plenković je pri formiranju Vlade izjavio kako su „HSS-u vrata otvorena”. Činjenica da Beljak sve vrijeme vrlo grubim rječnikom, dojmljivom ustrajnošću napada HDZ nije nešto što bi ozbiljno trebalo shvatiti jer istovremeno čini sve da HDZ bez puno muke ostane na vlasti.”

Pongrac pozvao Beljaka da ukine suspenzije i podnese ostavku: ‘HSS ne smije biti ultralijeva stranka

“Da Hrvatska nije bremenita različitim problemima na svim razinama, zanimljivo bi bilo analizirati ponašanje čovjeka koji je, usavršio pokoravanje članstva i savladao svojevrsnu vještinu tiranije. Zapravo, kako je uspio „preveslati” prosječno i iznadprosječno obrazovane članove Amsterdamske koalicije za koje se ne može reći da su politički amateri. Beljak, samo prozvani lider Amsterdamske koalicije dođe im kao svojevrsni politički „agent provokator” i fascinantno je kako ga nisu „pročitali” iako i tu ima logike jer „sličan se sličnom raduje”.

Budući da su razne ankete s prognozama u ovome trenutku samo motivacijske, istina je da je Amsterdamsku koaliciju Beljak na širem području Slavonije zapravo pokopao i oduzeo im sve šanse za kakav takav uspjeh. Većina i ono malo preostalih haesesovaca se pasivizirala i pitanje je hoće li uopće izaći na EU-izbore”.

(FOTO) Ovo su kandidati Amsterdamske koalicije za EP: Na popisu aferama opterećena Mrak Taritaš, Beljak, ‘obožavani’ doktor…

“Ipak, europarlamentarni izbori odlučit će o kraju nekih političkih karijera”, zaključuje Zvonko Pongrac.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr