Tihomir Dujmović: ‘Ako i pobjedi na izborima, Kolinda Grabar-Kitarović bit će fikus – lijep buket ruža na stolu Andreja Plenkovića’

Foto : HINA / Mario Strmotić

“I na kraju je kako vidimo pala i hrvatska Predsjednica! Parni valjak Andreja Plenkovića melje sve ispred sebe koristeći pri tom kao nikad nitko sve dopuštene i nedopuštene načine vladanja, svjestan da je sam na tronu i da mu nitko ništa ne može”, upozorava Tihomir Dujmović u svojem komentaru na Facebooku koji prenosimo u cijelosti.

“Vlast drži uz pomoć čovjeka koji je prije dvije godine optužen u aferi dnevnica, ali tu se zamoli DORH da stvar stavi u ladicu i pravosuđe mu je na usluzi. Kada pak treba pustiti u javnost dijelove ispitivanja Brkića u Uskoku i tu mu se izađe u susret i još dok Brkić od Uskoka ne dođe doma, iskaz je u medijima! Uz posvemašnju kontrolu medija i ovako uslužno pravosuđe gotovo da i ne možete biti drugo negoli gospodar života i smrti u Hrvatskoj!

Baš toj i takvoj nakaradnosti suprotstavljala se cijelo vrijeme hrvatska Predsjednica, da bi sada i ona posustala, predala se i pri tom fatalno pogriješila. Jer, kako god ispalo ona više ne može izaći kao pobjednica! Naime, izbacivši savjetnike koji su inzistirali na suverenističkoj politici ( premda ne treba glorificirati niti jednog niti drugog savjetnika), ona je zapravo najavila promjenu vlastite politike.

Zašto? Navodno joj je u tom slučaju Plenković obećao posvemašnju podršku na Predsjedničkim izborima! Ali, Predsjednica zaboravlja da je ona pobijedila glasovima desnice. Ako sada desnica istakne svog kandidata kako najavljuje Velimir Bujanec, taj će kandidat odnijeti barem desetak posto glasova upravo Kolindi i time će biti otvoren put Zoranu Milanoviću da glasovima kompletne ljevice trijumfira! Zar je bilo tako teško zbrojiti dva i dva? Kolindina, pak, nesamostalnost je fatalna. Ured joj od prvog dana slažu drugi pa su joj drugi poslali Matu Radeljića kao i Galića. Sad joj neki treći šalju Mirjanu Hrgu!

Inzistirala je dakako sa punim pravom na “Jadran Baltiku” i to je istinska kruna njene politike, ali kada ju je nedavno napustio savjetnik baš za to područje nije imenovala drugoga. Zašto? I ovdje je kleknula pred Plenkovićem koji je macronovski alergičan na Višegradsku skupinu! Uzmemo li u obzir da niti jedan jedini konkretan potez nije povukla glede “Jadran Baltika” pa tako nije čak ni inicirala niti pokušala inicirati barem kulturni centar srednje Europe. Barem neki prvi korak u uozbiljenju njene uspravnice! Ništa!

Sada čitamo da su svi njeni naglašeni politički potezi poput uklanjanja Titove biste te preuzimanje pokroviteljstva nad Bleiburgom i niz sličnih ideja, zapravo bile ideje upravo odbačenih savjetnika. Je li moguće da ćemo na kraju morati pristati na Josipovićevu tezu o Kolindi kao slici bez tona? Politiku Kolinde Grabar Kitarović, ovako suverenistički postavljenu branio sam od prvog dana jer mislim da je srednja Europa naše idealno okružje. Kada se bojala da ce joj HTV podmetnuti nekog Plenkovićevog novinara koji će se na njoj iživljavati zamolila me da nakon suspektnog puta u Ameriku baš ja napravim s njom intervju. Dakako, pristao sam, štoviše, bila mi je čast!

Kada joj je trebala puna dvorana suverenističke publike nakon katastrofalnog posjeta Vučića, stigla je na promociju moje knjige o Zvonku Bušiću. Bez obzira na motive dolaska, jer je hitno nakon Vučića grozničavo trebala neki desni iskorak, bilo mi je osobito drago da je došla na tu promociju. Ali, kada je razabrala da je Plenković alergičan na mene i da me upravo sadistički izbacuje iz svakog medija u kojem se pojavim, ove godine me je izbrisala sa liste novinara za Božićni domjenak na Pantovčaku!

Kolinda se dakle predala, posve se prepustila Plenkovićevoj moći i očito ne razumije da je time izgubila. Ako i pobjedi na izborima s ovako kontroliranim Uredom ona će uistinu biti fikus. Lijep buket ruža na stolu Andreja Plenkovića.

Naime, upravo joj savjetnici koje je izbacila nisu dopuštali da bude fikus. Jedini veliki pobjednik ove runde je Andrej Plenković koji sad ima gotovo godinu dana da se odluči: Kolinda ili Milanović.

Slatka muka za našeg premjera. Na parlamentarnoj sceni tek može biti miran. Mediji su posve neutralizirali Most, lijeve oporbe niti nema, a jedini kojeg se uz Most boji, Zlatko Hasanbegović je iritantno usporen. Nekad mi se čini da će prije s Plesa kretati vikend letovi na Mars, nego li će Hasanbegović Hrvatsku premrežiti sa ograncima svoje stranke”, objašnjava Dujmović.

Izvor: narod.hr