(VIDEO) Goran Marić podnio neopozivu ostavku: ‘Radio sam pod programiranim pritiskom i okolnostima u kojim sam postao meta’

Foto: snimka zaslona

Ministar za državnu imovinu Goran Marić podnio je ostavku.

Nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom kazao je da je podnio neopozivu ostavku premijeru Andreju Plenkoviću.

– Danas sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade i uputio dopis Hrvatskom saboru za aktiviranje zastupničkog mandata, rekao je.

Istaknuo je i da nijedan dan “od utemeljenja ministarstva nije proveo u mirnim i nesmetanim uvjetima”.

– Radio sam pod programiranim pritiskom i okolnostima u kojim sam postao meta, kazao je Marić.

Naglašava da mu je “neprihvatljiva i nepojmljiva vrijednosna zamjena činjenica pri kojoj je meta orkestracija prioritetnija u odnosu na ozbiljan posao i proces oživljavanja državne imovine koja je desećljećima zapuštena i otimana”.

– Uz svijest o veličini i značaju državne imovine i spoznaji o nametnutim okolnostima nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet mojoj obitelji, rekao je Goran Marić.

Zašto je Marić podnio ostavku?

– Donijeli smo zakone koji su se suprotstavili poraznoj praksi. Donijeli smo Zakon o upravljanju državnom imovinom, Zakon o zakupu i kupoprodaju poslovnih prostora i u proceduri je Zakon o neprocijenjenom građevinskom zemljištu. Ti zakoni su okončali praksu otimanja državne imovine. Samo na poslovnim prostorima Hrvatska je oštećena više od milijardu kuna. Ti zakoni i nova praksa su uzrok da sam postao meta i uzrok da sam dao neopozivu ostavku, dodaje, prenosi HRT.

– Sve sam detaljno objasnio pa zahvaljujem na razumijevanju što nisam više dostupan jer sam vratio mobitel Ministarstvu državne imovine. Svima koji su željeli moj život pretvoriti u kaos poručujem da hvala Bogu, to im neće uspjeti, rekao je Goran Marić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr