(VIDEO) Marin Miletić: “Vjeronauk su iz škola izbacivali samo nacisti i komunisti”

Foto: snimka zaslona

“Vjeronauk u hrvatskom obrazovnom sustavu postoji više od 200 godina. da, dobro ste pročitali. više od 200 godina. iz europskih škola su ga izbacivali samo nacisti i komunisti.”

– napisao je na svom facebook-profilu poznati riječki vjeroučitelj Marin Miletić, nakon što je prošloga tjedna HNS zajedno s bivšim partnerima, GLAS-om SDP-om, negodovao zbog prijedloga novog obiteljskog zakona, kojim se predviđa “obrazovanje djece u skladu s vjerskim uvjerenjima roditelja”, prilikom čega je Anka Mrak Taritaš izjavila kako je “došlo vrijeme da vratimo vjeronauk u crkvu”.

HNS s bivšim partnerima protiv vjerskih sloboda roditelja i njihove djece te tvrde: ‘Mi smo sekularna država’

U nastavku prenosimo njegovu facebook-objavu.

Vjeronauk

nedavno je jedna političarka opet javno iskazivala histeriju vjeronaukom u školama. tako je dotična pozivala “vratimo vjeronauk u crkve.” ne znam je li navedena zavrijedila poziv u vodeće medije činjenicom da je njezina stranka narasla sa 1.67% na 1.72% potpore biračkog tijela pa joj to, po nekoj čudnoj logici, daje legitimitet ovakvih zahtjeva?

kako god, vjeronauk kao konfesionalni, obvezni ili izborni predmet postoji u 26 država EU. od svih 28. u nekima je kao religijska kultura, ali u svim državama s većinski katoličkim stanovništvom vjeronauk je ili čak obvezatni ili predmet izbora, kao što je u našem sustavu.

vjeronauk u hrvatskom obrazovnom sustavu postoji više od 200 godina. da, dobro ste pročitali. više od 200 godina. iz europskih škola su ga izbacivali samo nacisti i komunisti.

padom ovih ideologija zla, vjeronauk se vraćao u škole.

pogledajte video, hvala vam na suportu i sheranju❤️✌️???”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr