(VIDEO) Plenković: ‘Poručio sam danas, ne dam nikome da meni, Vladi, HDZ-u lijepi etikete korupcije’

Foto: snimka zaslona

U HRT-ovom Dnevniku premijer Andrej Plenković izjavio je da je Vlada Republike Hrvatske ista i da se promijenilo samo nekoliko ministara.

“Zadovoljan sam. Cijeli proces rekonstrukcije okončan je izglasavanjem povjerenja i dvojici novih potpredsjednika Vlade i novim ministrima. Ovo je jedno ozbiljno osvježenje, rekonstrukcija koja ima za cilj tri smjera rada – nastaviti rad na našem programu, kvalitetno konsolidirati HDZ kao najjaču parlamentarnu stranku, pripremiti se angažirano za odgovornost predsjedanja Europskom unijom, kazao je Plenković.

Osim toga, istaknuo je da mu je važno to, da su “s obzirom na okolnosti proteklih mjeseci – brojna postignuća ove Vlade ostala zasjenjena političkim napadima protivnika i medijskim ozračjem u kojem su se nažalost neki od ministara vezali ili za neke negativne konotacije ili za neka navodna pogodovanja ili pak aluzije na korupciju”.

“Poručio sam danas da ne dam nikome da mi, Vladi, HDZ-u na bilo koji način lijepi etikete korupcije ili onoga što bi moglo ići u tom smjeru. To je glavna poruka. Vidjeli ste da je parlamentarna većina tu poruku dobro razumjela i u potpunosti podržala ministre nakon saslušanja i smjer Vlade”, kazao je Plenković.

“Neki saborski odbori trajali su malo dulje, ali to je sve normalno. Jedini pokušaj ugrožavanja ritma koji je bio predviđen je bio u slučaju odbora na čijem je čelu Gordan Maras, jer je kasnije sazvano zasjedanje toga odbora. To odugovlačenje nije uspjelo”, kazao je.

Potom je izjavio da ga je Maras pratio po odborima – najprije sam vidio da je bio na Odboru za Ustav, pa je išao na drugi odbor, ali ni tamo nije došao do riječi.

“Konačno je dobio šansu kada smo došli na odbor koji se bavi regionalnim razvojem. Tada ste vidjeli jedan klasični arsenal difamacija i bacanja ljage na HDZ. Tada sam ga onako simpatično proglasio osobom koja možda uhodi nekoga. Čak sam i kazao da možda ima neki privatni problem sa mnom. Ja do sada to nisam primijetio. No danas mi je djelovalo čak i tako. Kada dobije politički odgovor, onda krene u naricanje i plakanje, pa je evo izgledao kao ucviljeni plačljivko na kraju dana”, rekao je premijer Plenković.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt