(VIDEO) Raspudić pravobraniteljici za djecu: ‘Hoćemo li zabraniti Marka Marulića jer je njegova Judita biblijski motiv?’

Foto: Snimka zaslona

“Ono što je zabrinjavajuće je što koristi svoju poziciju za ideološko vrednovanje društva. Skandalozna su njena očitovanja o vjerskim priredbama i obilježavanjima sv. Nikole u školama, ne vidim koga bi trebalo to vrijeđati? Hoćemo li zbog manjina koje ne pripadaju tom civilizacijskom krugu, zatomiti i prešućivati svoju tradiciju? Zbog svih tih razloga, ovo je izvješće za nas neprihvatljivo.”, istaknuo je u razgovoru za Narod.hr zastupnik Mosta Nino Raspudić.

Podsjetimo, u srijedu je Odbor za obitelj s 10 glasova za i 2 protiv (Vidović Krišto i Milanović Litre) prihvatio izvješće pravobraniteljice Helence Pirnat Dragičević, koje je danas formalno potvrđeno u Saboru.

> Sabor glasovao o Izvješćima o radu pravobraniteljica: Što su HDZ i lijeva oporba podržali?

> HDZ-ovci glasovali za izvješće o radu pravobraniteljice jer moraju slušati Plenkovića, Možemo jer se slažu s njezinim radom

O njegovom sadržaju razgovarali smo sa zastupnikom Ninom Raspudićem koji je uputio konkretne kritike na predstavljeno izvješće.

“Vrlo pozorno sam pročitao izvješće. Ono je višestruko problematično. Najprije se uočava raskorak između veličine tog ureda, ukupno 22 osobe i milijunima kuna koje taj ured troši godišnje, dok s druge strane nedostaju konkretni rezultati tog rada. U izvješću se tek navode statistički podaci i općeniti naputci. Pravobraniteljica ne koristi dovoljno ni sredstva, ni kapacitete koje ima na raspolaganju. Bilo bi korisno da je predložila neke konkretne zakonske prijedloge.”, ocijenio je Raspudić.

“Ona nije radila dovoljno svoj posao, ni u intenzitetu, ni u sredstvima koje imaju na raspolaganju. Za djecu je prošle godine bio jako veliki problem veliki štrajk, u kojem je pravobraniteljica ostala po strani. Potpuno se izmakla kao da je taj štrajk sukob odraslih u koji se ona ne želi petljati, a potpuno je skandalozno što se nije pojavila na sastanku Vlade i tri sindikata na kojem je ona morala zastupati interese djece i pomoći pronaći rješenje.”, kazao je Rasoudić.

“Pravobraniteljica koristi svoju poziciju za ideološko vrednovanje društva”

Ono što je zabrinjavajuće je što koristi svoju poziciju za ideološko vrednovanje društva. Skandalozna su njena očitovanja o vjerskim priredbama i obilježavanjima sv. Nikole u školama. Ne vidim koga bi trebalo to vrijeđati? Hoćemo li i iz ostalih sadržaja izbacivati Marulića, jer je njegova Judita očito biblijski motiv? I književnost, glazba i arhitektura i slikarstvo su dobrim dijelom vezani uz kršćanstvo i vjerske motive. Hoćemo li zbog manjina koje ne pripadaju tom civilizacijskom krugu, zatomiti i prešućivati svoju tradiciju. Zbog svih tih razloga, ovo je izvješće za nas neprihvatljivo.”, zaključio je Raspudić za Narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr